23948sdkhjf

Karl Johan Ingvaldsen: Ny direktør i Plastretur

Styret i Plastretur AS har ansatt Karl Johan Ingvaldsen (53) som ny adm. direktør for selskapet. Han kommer fra stillingen som direktør for bærekraft og klimarisiko i PwC.

– Gjennom denne i ansettelsen får Plastretur en sterk og erfaren leder som tidlig i karrieren forstod nødvendigheten av miljø- og bærekraft i næringslivet, en overbevisning han siden har fulgt i nye lederstillinger, sier styreleder Elias Eriksen i Plastretur.

Karl Johan Ingvaldsen er utdannet innen Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og startet karrieren i Lilleborg. Han jobbet nesten 20 år i Orkla og selskapene Lilleborg og OLW i Sverige som han ledet. I 2013 overtok Ingvaldsen som adm. direktør i Kavli Norge og ledet O. Kavli AS og Q-Meieriene AS. Han er i dag direktør for bærekraft og klimarisiko i PwC og starter som adm. direktør i Plastretur senest 1. november.

– Jeg kan ikke tenke meg en mer givende oppgave enn å få være med på å videreutvikle den sirkulære økonomien, noe av det viktigste arbeidet i det grønne skiftet. Jeg gleder meg til å engasjere meg i arbeidet og bygge et lag sammen med dyktige kolleger i Plastretur og Grønt Punkt Norge. Sammen skal vi levere kostnadseffektiv miljønytte for medlemmene, eierne og samfunnet, uttaler Ingvaldsen i en pressemelding.

Samler spisskompetansen i Plastretur

Returselskapet Plastretur AS har siden 1995 tilbudt produsentansvar for plastemballasje gjennom medlemskap i Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt Norge har driftet Plastretur siden 2008. I tillegg til plastemballasje tar også Plastretur ansvar for den norske innsamlingen og gjenvinningen av landbruksplast. I 2020 besluttet styret i Plastretur å prosjektere et finsorteringsanlegg for husholdningsplast i Norge. I 2021 ble det besluttet at Plastretur også skal gjenoppta egen drift, ved å overføre dagens gjenvinningsavdeling fra Grønt Punkt Norge til Plastretur, og ansette daglig leder i selskapet.

Økte miljømål spesielt for plastgjenvinning og mer oppmerksomhet rundt sirkulær plastøkonomi både innen forvaltning og samfunn, krever spisskompetanse, som nå samles i Plastretur AS. I tillegg har plast en kompleks rolle i retursystemene og er krevende å gjenvinne.

Det er en løpende utvikling innenfor bærekraft og sirkularitet. Grønt Punkt Norges 7.000 medlemsbedrifter og Plastreturs eiere har ambisjoner om at selskapet skal levere på, og helst overprestere, de økende og krevende miljømålene og ha en viktig samfunnsrolle i en sirkulær fremtid, skriver Grønt Punkt Norge i pressemeldingen.

Kilde: Grønt Punkt Norge

KLIKK for alle artikler i Nytt om navn.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094