23948sdkhjf

Hemmelig om snutebil før Nordic Trophy på lørdag: - Det blir noe helt unikt, sier Henrik Øgård

Han skulle aldri pusse opp en bil igjen. Det var i 2018. Nå er et nytt prosjekt snart i havn, og det blir i følge Øgård ganske kult.

TUNG OPPUSSING: Det lakkeres, pusses og monteres dag og natt på Jæren. Det er en Scania T580 snutebil som skal forvandles til en vinnerbil.

- Vi går for en topplassering i Nordic Trophy, sier Henrik Øgård.

Da tungt.no snakker med Øgård onsdag ettermiddag er han slett ikke sikker på om han rekker å bli ferdig med bilen før han må kjøre til Elmia og Nordic Trophy. Og han ønsker ikke å avsløre for mye av utseendet før de er ferdige.

- Jeg har med meg tvillingsønnene mine, og de er nok like lastebilinteressert som meg. Sammen skal vi klare å få denne bilen klar før vi kjører den til Sverige.

Nordic Trophy er et uoffisielt nordisk mesterskap for spesialtilpassede lastebiler, og arrageres på Elmia Lastbil i Jönköping lørdag 27. august. Ni norske biler er påmeldt, deriblant Henrik Øgård.

På bildet til høyre ser vi litt av fargene som vil være på den nye bilen.

- Jeg har vært med i konkurransen flere ganger, og ønsker å hevde meg i toppen. Jeg vet jo ikke hva alle konkurrentene stiller med i år, men jeg tror vi skal ha en god sjanse. Dette er nok den fineste bilen jeg har stilt opp med i Nordic Trophy, sier Øgård.

Bilen blir profilert med Proline, fra Proline Transport AS, transportfimaet til Øgård. Showbilen skal også brukes i transportoppdrag når hverdagen kommer, men kanskje aller helst i sommerhalvåret.

Produsert showtrucker i mange år

Trofaste lesere av TransportMagasinet husker kanskje reportasjene der Henrik Øgård lanserte den ene streettrucken etter den andre. Blant annet en Scania 143, en DAF 95 530 og en MAN TG-A. Her kan du lese mer om disse bilene.

2017: En fyldig artikkel om Henrik Øgård og hans Scania 143 sto på trykk i TransportMagasinets utgave 10.17. Klikk på bildet for å lese: Henrik Øgård med ny showtruck: Sært eller stilig?

2003: 15 lag med klarlakk og tre mellomslipinger måtte til før denne DAF 95 530 var klar. Klikk på bildet for å lese: TM presenterer Street Truck 3: Et skreddersydd smykke!

2002: Denne MAN TG-A ble pusset opp av Henrik Øgård på tidlig 2000-tallet. Klikk på bildet for å lese: Street Truck 2, by Henrik Øgård: Overjordisk MAN med jordnær eier

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093