23948sdkhjf

Q2-resultater: AF Gruppen jobber mer og tjener bedre

Økte omsetningen med 15 prosent i andre kvartal

RESULTATER: AF Gruppen har nettopp presentert resulater for andre kvartal 2022 - og det ser lyst ut!

Gruppen hadde en omsetning i andre kvartal på 8,3 milliarder kroner, opp 15 prosent fra samme kvartal i fjor. Resultat før skatt ble 426 millioner kroner. Det gir en resultatmargin på 5,1 prosent i dette kvartalet.

- Risikostyringsmodellen vår bidrar til at vi klarer å levere stabilt gode resultater over tid. Med høye energi- og råvarepriser og et usikkert verdensbilde er det viktigere enn noensinne med god og målrettet prosjektstyring, mener Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

AF Gruppen fremhever selv disse punktene fra kvartalet:

  • Omsetningen i Anlegg er høy, og resultatmarginen er god. AF Anlegg har tre storprosjekter i produksjon, E39 Kristiansand vest–Mandal øst, Bergtunnlar Lovö i Stockholm og E6 Rentvannstunnel i Oslo. Prosjektet E6 Rentvannstunnel i Oslo gjennomføres i et arbeidsfellesskap med Ghella og hadde oppstart i 2. kvartal. Målselv Maskin & Transport og Consolvo leverer svært gode resultater i kvartalet.
  • Bygg oppnådde en omsetningsvekst på 35 % sammenlignet med samme kvartal i fjor, men resultatmarginen for virksomhetsområdet var ikke tilfredsstillende. Prisutviklingen for råvarer som stål og trevare påvirker byggenhetenes lønnsomhet negativt. Haga & Berg og AF Håndverk utmerket seg med svært gode resultater. AF Bygg Oslo, AF Bygg Østfold, Strøm Gundersen Vestfold og Åsane Byggmesterforretning leverte også gode resultater i kvartalet.
  • Betonmast hadde et aktivitetsnivå på samme nivå som i fjor og leverte samlet sett svak lønnsomhet i kvartalet. Det er stor variasjon i resultatene til enhetene, hvor enhetene Betonmast Oslo, Romerike, Trøndelag, Røsand og Østfold leverer gode resultater.
  • Eiendom leverte et svært godt resultat i kvartalet etter gjennomføring av salget av hotell- og kontorbygget Karvesvingen 7 på Hasle i Oslo. Det ble inngått salgskontrakter på 64 (148) boliger i kvartalet, hvorav AFs andel er 29 (70). Hittil i år er det inngått salgskontrakter på 121 (270) boliger, hvorav AFs andel er 54 (125). Det var åtte boligprosjekter under produksjon ved utgangen av kvartalet. Totalt antall enheter i produksjon er 917, hvorav AFs andel er 410. Salgsgraden i igangsatte prosjekter på 83 %.
  • Energi og Miljø leverer et godt resultat i 2. kvartal. AF Decom, enheten som river og sorterer ulike materialer for gjenvinning, har noe lavere aktivitet enn i fjor, men leverer svært gode resultater. AF Energi leverte et godt resultat i 2. kvartal. AF Energi designer og leverer blant annet energisentraler for alternative energileveranser til bolig- og næringsprosjekter, som er gunstige i et langsiktig eierperspektiv.
  • Virksomhetsområdet Sverige økte omsetningen og resultatet sammenlignet med samme kvartal i fjor. Anleggsselskapet Kanonaden hadde sterk omsetningsvekst sammenlignet med samme kvartal i fjor, og enheten fortsetter å levere gode resultater. AF Härnösand Byggreturer hadde svært gode resultater i kvartalet. Resultatet for byggenhetene er påvirket av økte energi- og råvarepriser samt leveranseutfordringer i prosjektene.
  • Virksomhetsområdet Offshore leverte et svært godt resultat i 2. kvartal. Det gode resultatet i kvartalet reflekterer høy produksjon og god drift på AF Miljøbase Vats. Det har vært oppstart på nye rivekampanjer i august
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047