23948sdkhjf

Så ble det Veidekke som skal bygge batterifabrikk for Morrow i Arendal

Batterifabrikk 1 blir på nesten 30.000 m2 BTA og skal oppføres i samarbeid mellom Veidekke Logistikkbygg og Veidekke Bygg Agder.

BATT BATT BATTERIII: Veidekke har skrevet kontrakt med Siva Morrow Eyde Energipark AS om oppføring av Batterifabrikk 1 i Eyde energipark i Arendal kommune.

Kontrakten er en totalentreprise verdt i underkant av 400 millioner kroner, opplyser Veidekke i en pressemelding i dag. Byggearbeidene starter opp i løpet av noen uker. 

- Et spennende industrieventyr som vi gleder oss til å ta del i, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS.

Dette blir en av de første kommersielle battericellefabrikkene i Norge. Fabrikken vil når den starter opp ha en årlig produksjonskapasitet på 1 GWh battericeller hvert år, men når de planlagte byggetrinnene er fullført skal kapasiteten være 43 gigawattimer (GWh) som tilsvarer behovet til over 700.000 elbiler.

Det er Morrow Batteries og Siva som etablerer et felles eiendomsselskap for å sette opp bygget til Batterifabrikk 1 på Eyde Energipark i Arendal.

Dette blir det første av fire byggetrinn. Tomten er ferdig opparbeidet og rammetillatelse er innvilget.

Med Siva som eiendomsinvestor, satses det nå på byggestart så tidlig som september 2022. Siva går inn med 67 prosent av eiendomsinvestering på 480 millioner kroner.

Fabrikken er den første av fire byggetrinn og vil kunne produsere mer enn 1 GWh battericeller årlig. Hele prosjektet er ventet å stå ferdig i 2028. 

Opphav og kilder: Pressemeldinger fra Veidekke og Siva

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095