23948sdkhjf

Flink med lys? På tide å søke Norsk Lyspris 2022

Det er Lyskultur som minner om at det var rekordmange påmeldte i fjor - og at søknadsfristen for i år er allerede 15. september.

BRA LYS: Den årlige tildelingen av Norsk Lyspris og diplomer, som deles ut på Lysets dag 16. november, skal løfte frem noen av de beste innen norske lysprosjekter og -produkter.

Norsk Lyspris er viktig i kommunikasjonen med omverden for å synliggjøre hva gode lysprosjekter og -produkter gir av merverdi, skriver Lyskultur i en melding.

Norsk Lyspris setter standarden for hva som er et godt lysprosjekt, hvor det tverrfaglige samarbeidet er avgjørende for et godt sluttresultatet. Slik vil Norsk Lyspris styrke belysningens rolle i utformingen av morgendagens Norge.

Prisene er delt inn i 5 ulike kategorier med totalt 8 priser:

  • Beste innendørsprosjekt
  • Beste utendørsprosjekt
  • Beste produkt eller teknisk løsning
  • Beste spesialdesignet produkt til prosjekt
  • Beste tekniske løsning
  • Åpen klasse
  • UNG

Lyskultur oppfordrer personer fra flere fagdisipliner innen belysning og byggebransjen til å søke. Som utstillinger, lyskunst, midlertidige og faste lysinstallasjoner, godkjente lysplaner etc., Og produkter som er med på å videreutvikle belysningsbransjen – som armaturer og lamper, styringssystemer og lyskilder.

Juryleder for Norsk Lyspris 2022 er Laura Bernadet, som har en MA i arkitektonisk lysdesign fra Tyskland, og har arbeidet som assistentprofessor i lysdesign ved Høgskolen i Buskerud/USN i 4 år. Bernadet har også vært aktiv i flere internasjonale samarbeid for forskning og utdannelse innen belysning. De øvrige jurymedlemmene er Morten Dahl-Hansen, Mari Gaasemyr Høvik, Morten A. Pedersen, Helga Iselin Wåseth, Joar Tjetland.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Lyskultur

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078