23948sdkhjf

Forsvarsbygg har betydelige investeringsplaner i Finnmark

Det investeres i nye bygg og anlegg i Porsangmoen leir og Lakselv kommune for nærmere 1,3 milliarder kroner de nærmeste årene.

KNALL: Investeringene gir en betydelig styrking av forsvarsevnen i nord og økt tilgang på oppdrag for næringslivet i hele regionen.

Grunnsteinen ble avduket for å markere at det nå blant annet bygges en ny leir i den etablerte Porsangmoen leir.

- En grunnstein er symbolsk. Den viser at her kommer det investeringer som skal styrke forsvarsevnen og et næringsliv vi alle er avhengig av. Finnmark landforsvar er en vesentlig prioritering for Forsvaret, og med det Forsvarsbygg. Det skal bygges mye infrastruktur i årene som kommer og vi er godt i gang med prosjektene. Disse prosjektene bidrar også i betydelig grad til å forsterke lokal bygge- og anleggskompetanse, noe som er viktig for oss.

De sa sjef Finnmark landforsvar, oberst Tomas Beck, som også kom inn på at etter reetableringen av Finnmark landforsvar i 2018, bodde og jobbet Forsvaret i gamle og til dels svært slitte bygninger.

- Nå ser vi en ny leir reise seg rundt oss, noe som er svært motiverende. Entusiasmen smitter også over på lokalsamfunnet, som nå ser at Forsvaret styrkes gradvis i Finnmark.

Til nå er det inngått kontrakter for vel 401 millioner kroner i nye bygg og anlegg i tilknytning til Porsangmoen leir. Det gjelder nye kvarter og kaserner, boliger i Lakselv sentrum, nytt renseanlegg, infrastruktur og internveier.

Det gjenstår fortsatt en del prosjekter som skal ut på anbud for utviklingen av Finnmark landforsvar i Porsangmoen. I planen ligger det totalt 14 ulike infrastrukturprosjekter med en ramme på om lag 1,3 milliarder kroner.

Til nå har inngåtte kontrakter blitt avtalt og levert av lokale og regionale leverandører fra Finnmark i fem av syv prosjekter.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Forsvarsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156