23948sdkhjf

Green Bio bygger biovarmeanlegg på stor logistikkpark

Green Bio og Oslo Logistikkpark Drøbak har inngått avtale om å bygge et nærvarmeanlegg som skal forsyne logistikkparken med miljøvennlig, kortreist og kostnadseffektiv energi.

Anlegget skal sikre at leietakerne i Oslo Logistikkpark Drøbak (OLD) får en rimelig og forutsigbar energikostnad.

Etter en god samhandlingsfase har Green Bio og Fabritius blitt enige om et samarbeid som gir OLD energi til oppvarming og tappevann fra et eget nærvarmeanlegg. Gjennom å bygge et slikt anlegg er leietakerne i OLD sikret en rimelig og forutsigbar energikostnad. Det er også en betydelig miljøgevinst i å benytte bioenergi i form av kortreist flis fra skog til brensel i biokjelene. Anlegget er fleksibelt for å kunne tilpasse seg forskjellige leietakere sine behov, skriver Fabritius.

Skal levere ca. 10 GWh for oppvarming og tappevann

Green Bio AS er et norskeid selskap som eier, utvikler og drifter biovarmeanlegg. Selskapet ble etablert i fjor og leverer miljøvennlig energi gjennom sine ni hel- og deleide varmeanlegg i Sør-Norge.

Når anlegget til OLD er ferdig utbygget skal det levere omkring 10 GWh for oppvarming og tappevann i byggene. Utbyggingen av anlegget begynner i høst og skal begynne å produsere energi til de første byggene i fjerde kvartal til neste år.

– Som en betydelig eiendomsaktør har Fabritius et miljøansvar. Når vi kan tenke miljø og få god økonomi ut av dette, er det et enkelt valg. Denne avtalen vil være positiv for våre fremtidige leietakere i OLD. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Green Bio, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Daglig leder i Green Bio, Jan Tore Klemmetsen, sier at de ser frem til samarbeidet med teamet i Fabritius.

– Sammen har vi funnet frem til et langsiktig og åpent samarbeid som sikrer leietakere en stabil energipris i et ellers forholdsvis hett energimarked. Vi planlegger å basere anlegget på 100 prosent bioenergi. Med det oppnår man miljøvennlig energiproduksjon, samtidig som man kan frikoble kundens energipris fra uforutsigbare priser på strøm og fossile alternativer, sier han.

Kilde: Fabritius

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078