23948sdkhjf

Åsmund fra Jevnaker: - En bratt fjellvei som var mer egnet til hurtigløp på skøyter

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg la på mye kjetting”

  • Sjåfør: Åsmund Larsen
  • Bosted: Jevnaker
  • Kjører: Stort sett over hele Østlandet, med Grenland, Geilo, Otta, og Halden som ytterpunkter.
  • Bil: Volvo FH 16 2015-modell med flispåbygg uten tipp.
  • Transporterer: Innvendig panel og ferdig høvlet utvendig kledning, samt flis på paller. Returlass med råstoff til panel produksjon og utvendig kledning.
  • Åsmund kjørte lastebil en del år sammen med sin far på 1980- og 1990-tallet. Så hadde han et opphold i noen år før han startet opp igjen i 2016. Han kjører i dag for Bjertnæs Sag på Jevnaker.
  • Instagram: @asmund_larsen

"Jeg vokste opp med en far som kjørte lastebil, og målet mitt var å drive med dette på fulltid selv som lastebileier. Desverre var jeg i en trafikkulykke som gjorde at disse planene måtte legges vekk. Jeg ble uføretrygdet, men kom meg etter hvert tilbake i sjåføryrket takket være mye trening og en god kamerat (Ingar Øen).

Den første tiden kjørte jeg kranbil med byggevarer, men nå kjører jeg materialer over hele Østlandet. Friheten og utfordringene i yrket gjør hverdagen spennende og variert, og det at man legger opp dagen selv i god dialog med kjøresjefen på sagbruket er ting som gjør det til en flott jobb. Jeg kjenner på følelsen av frihet fra sommerferier og fridager på landeveien fra yngre dager.

Jeg husker ikke så godt den første gangen jeg kjørte alene, men jeg husker veldig godt en vinterdag jeg skulle kjøre kranbilen opp til Vassfarkoia i Flå. Det var en dag i januar, og det hadde vært et kraftig regnvær på snødekte veier. Bilen, en Volvo FH 540 fra Gausdal Landhandleri, var fylt opp med innvendig panel og gulv til hytta, samt noen ovner og lister.

De drøye to milene og 700 høydemeterene fra Flå til DNT-hytta Vassfarkoia egnet seg mange steder bedre til hurtigløp på skøyter enn bilvei (bildet over). Jeg la på mye kjetting for å komme meg helskinnet opp og ned, og det var en skikkelig god følelse da jeg tok av siste kjetting nede ved hovedveien på ettermiddagen.

I hverdagen min er det viktig med en arbeidsgiver som lar deg holde bil og henger i orden, slik at man kan utføre transporten på en sikker og trygg måte. Jeg setter også stor pris på gode kolleger på transportkontoret og utekara på Bjertnæs Sag som samarbeider for å få varene til kundene på en effektiv og rask måte.

På fritiden min er jeg glad i trening på sykkel om sommeren og langrenn på vinteren. Samt litt pussing og vedlikehold av lastebil og henger."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094