23948sdkhjf

Bli lastebillærling: Sjekk ut "Følg drømmen ikke strømmen 2022"

Ferske undersøkelser viser at det er behov for minst 2500 nye sjåfører hvert år frem til minst 2030. For å vise frem yrket og utdanningsmulighetene til landets ungdommer arrangerer Norges Lastebileier‐Forbund, NHO Transport og SOTIN denne landsdekkende turnéen

TUNG LÆRE! Turneen kjøres med en buss og to lastebiler og i løpet av tre uker blir det arrangert ca. 40 opplegg på ulike steder i Norge.

Her blir skoleelever ønsket velkommen til å lære mer om de mange mulighetene som finnes i
transportbransjen.

KLIKKE PÅ BILDET UNDER FOR Å SE DATO OG STED FOR ALLE SKOLENE

Da "Følg drømmen ikke strømmen" ble arrangert for første gang i 2019 opplevde vi en fantastisk respons fra skoler, ungdommer og bedrifter. I fjor ble det besøkt 33 steder, hvor opplegget møtte anslagsvis 5000 mulige yrkessjåfører.

Turneen fikk positiv omtale av bransjen og sjåføryrket gjennom tallrike oppslag i media. Da 2021‐turneen startet den 10.oktober lanserte de også #bliyrkessjåfør på TikTok. Denne hashtag’en har nå hatt 9,7 millioner visninger!

Frem mot 2030 vil NLFs medlemsbedrifter alene trenge 15 000 nye lastebilsjåfører for å opprettholde sin markedsandel. For å sikre at vi dekker inn dette behovet, må alle trekke i samme retning, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.  

NHO Transport har dokumentert et rekrutteringsbehov på 1000 bussjåfører hvert år frem mot 2030. For å nå målet er vi avhengig av å være tett på ungdommen og formidle de fantastiske mulighetene vi har i yrkessjåførfaget. (NHO Transport)

I år startet det med KICK OFF i Kirkenes og Fredrikstad mandag 5. september. Representanter fra bransjen videregående skoler, opplæringskontorer og lærebedrifter kommer til de lokale arrangementene.

- Vi har tro på at 7 ‐ 8000 ungdommer vil få muligheten til å treffe oss i løpet av tre uker fra nord til sør, sier SOTINs store høvding,  Trond Helge Henriksen. 

KLIKKE PÅ BILDET UNDER FOR Å SE DATO OG STED FOR ALLE SKOLENE

Det hele avsluttes med ankomst ved Sørlandshallen i Kristiansand 26.september, og hvor ikke minst Yrkes-NM arrangeres 27-29. september.

- Vi ønsker å rette oppmerksomhet rundt rekruttering av yrkessjåfører og spesielt ungdommer. Alle prognoser viser at behovet for landbaserte transporttjenester innen både gods og persontransport vil øke de kommende årene, avslutter Henriksen.

Opplæringskontorer som er medlem i SOTIN har hatt læreplassgaranti i Yrkessjåførfaget siden 2019, og bransjen tilbyr således også gode utsikter for fast jobb.

Kilde: Pressemelding fra Sotin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125