23948sdkhjf

Peab skal oppgradere fylkesvei 5216

Peab Anleggs datterselskap HGT har signert kontrakt med Vestland fylkeskommune og skal oppgradere 1,1 kilometer fylkesvei fra Alvøen til Myraskjenet.

Fylkesvei 5216 Håkonshellaveien er i dag smal og uten tilbud for gående. Strekningen er skolevei for barn ved Alvøen og Mathopen skoler, og veien benyttes til og fra Alvøen idrettspark med aktiviteter på dag og kveld.

Nå skal HGT bygge en separat gang- og sykkelvei langs fylkesveien fra Alvøen til Myraskjenet. Veien blir utvidet fra ett til to kjørefelt, og fem bussholdeplasser langs strekningen skal oppgraderes.

Meningsfylt oppdrag

– Vi er veldig fornøyde med at vi fikk tildelt dette oppdraget. Anleggsteknisk er det et spennende prosjekt å bygge, og samtidig er det et meningsfylt oppdrag. Vi kjenner en ekstra stolthet i å få muligheten til å bidra til å forbedre trafikksikkerheten langs strekningen. Spesielt når det gjelder myke trafikanter, og da tenker jeg spesielt på barn og unge på vei til eller fra skole og fritidsaktiviteter, sier prosjektleder Sven Sveindal Lyssand i Peab Anlegg/HGT.

Anleggsarbeidene startet tidlig i september, og hele prosjektet skal være ferdig i mars 2024.

Flere hensyn

– I Valsmogbukta skal vi fylle ut i sjøen for å oppnå nok bredde på veien. I forbindelse med utfyllingen skal vi rive deler av kaien til Alvøen marina. Her skal vi støpe nye fundamenter til kaien, før vi bygger den opp igjen der den var, opplyser anleggsleder Thomas Arnesen i Peab Anlegg/HGT.

Han understreker at det er flere hensyn å ta underveis i prosjektet.

– Først og fremst vil vi jobbe med god sikkerhet i og rundt anleggsområdet, med tanke på egne ansatte og de som ferdes rundt og forbi der vi jobber. I tillegg ligger Alvøen gård med rundt 100 hester svært nær anleggsområdet. Her blir det viktig med god dialog med de som driver gården, slik at vi kan ta nødvendig hensyn til dyrene i byggeperioden, sier Arnesen, og legger til at arbeidene vil bli utført av egne ansatte fagarbeidere og lærlinger.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094