23948sdkhjf

T. Hansen tar i bruk Danmarks største AutoStore

Bilrekvisita-kjempen T. Hansen trykker hardt på gasspedalen med Danmarks største AutoStore. Med den presser kjeden grensene for hvor raskt de kan levere bildeler og andre varer til forbrukerne.

Anlegget er levert av Element Logic og består av 160.000 kasser som blir betjent av 100 Black Line-roboter.

T. Hansen er Danmarks største forhandler av bilrekvisita og tilbyr i tillegg en rekke andre produkter. Kjeden har 84 butikker i Danmark og etter oppkjøpet av Torshov Bilrekvisita for fem år har antall butikker i Norge økt fra 17 til 40. I tillegg til de fysiske butikkene har T. Hansen en omfattende netthandelsvirksomhet hvor det tilbys over 250.000 artikler.

Og det er nettopp netthandelssalget som nå skal skyte ekstra fart med den nye løsningen på hovedlageret i Middelfart. Ifølge T. Hansen vil den effektivisere kjedens logistikk i en slik grad at deres danske kunder fremover vil kunne legge inn en bestilling frem til klokken 20 og fortsatt ha varene levert dagen etter. Det har i skrivende stund ikke lyktes tungt.no/logistikk å komme i dialog med selskapets norske logistikksjef, men moderselskapet opplyser at den nye lagerløsningen også vil gjøre det mulig for T. Hansen å ta ytterligere markedsandeler i sine eksportmarkeder, både i Norge hvor T. Hansen allerede er tungt etablert og i Sverige som konsernet nå går inn på.

Patentert batteribytte sikrer kontinuerlig drift

AutoStore-installasjonen til T. Hansen i Middelfart består av 160.000 kasser som blir betjent av 100 Black Line-roboter. Foruten å være raskere enn Red Line-robotene utmerker de seg ved å kunne bytte batterier selv ved hjelp av den patenterte BattPack-teknologien, noe som gjør at robotene i praksis kan fungere nesten hele døgnet.

Anlegget er levert av Element Logic Denmark. Det ble etablert i 2006 som det andre utenlandske datterselskapet til suksessrike Element Logic med hovedkontor på Kløfta.

Les også: Megasuksess med AutoStore: Element Logic doblet omsetningen til 2,3 milliarder

– Med robotlageret legger T. Hansen grunnlaget for videre vekst og sikrer logistikken sin fremover ved å ha en lagringsløsning som de kontinuerlig kan utvide og skalere opp etter behov. Det er nettopp dette som gjør AutoStore til en så unik lagringsteknologi, fastslår Nikolaj Bjørn Eriksen, adm. direktør i Element Logic Denmark.

Opphav og kilder: Thansen

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093