23948sdkhjf

Linde kjøper svenske Actil

Linde Material Handling har signert en avtale om kjøp av den lille svenske truckprodusenten Actil Warehouse Trucks AB.

Selskapene har samarbeidet i over 30 år og Actil utvikler og produserer blant annet spesialmodeller som kompletterer Lindes eget program.

Actil har røtter tilbake til 1954 da Kugelverken startet produksjon av trucker under varemerket Abeko som fortsatt benyttes på selskapets egne produkter. Mesteparten av dagens produksjon er rettet inn mot stå- og sittestablere, laftløftere, plukktrucker og ledestablere. Hele 25 prosent av produksjonen er imidlertid spesialtrucker og ulike typer av skreddersydde løsninger.

– Dette oppkjøpet gir oss gode forutsetninger for å utvide markedet vårt innenfor lagersegmentet hvor Actil er meget sterke. Det lar oss også forbli sterke på tilpassede løsninger, noe vi tror på og fokuserer mye på, sier Thomas Hasche, adm. direktør i den svenske Lindedistributøren, Linde Material Handling AB.

E10, den aller minste motvektstrucken til Linde, er utviklet av Actil som også står for produksjonen. Foto: Henning Ivarson

Beholder eget varemerke

Linde opplyser i en pressemelding at Actil vil fortsette å gå under sitt eget varemerke og fortsette sin produksjon i selskapets 4.000 kvm store fabrikk i Vreta Kloster noen mil nord for Linköping.

– Vi har hatt en veldig fin vekstreise i Actil. Gjennom oppkjøpet vil vi kunne fortsette å styrke vår posisjon og vi ser en positiv og god utvikling fremover, sier Sven Ingemar Lorin, adm. direktør i Actil Warehouse Trucks AB.

Gjennom Ekonomistruktur ebl AB er han også eneeier av Actil som har en svært lønnsom drift: I fjor omsatte selskapets for nær 73 millioner svenske kroner og hadde et resultat på nær 8,4 millioner. Det er en resultatgrad svært få andre truckprodusenter kan vise til.

Opphav og kilder: Linde, Sverige

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094