23948sdkhjf

Inn(e) med dieselelektrisk: Liebherr LTC 1050-3.1

Dieselelektrisk, HVO-elektrisk eller hybrid. Uansett hva man kaller det så kan Liebherr snart levere mobilkran som jobber utslippsfritt:

Prototypen av den dieselelektriske Mobilkranen LTC 1050-3.1 er nå under testing hos Liebherr-Werk Ehningen GmbH. Når den leveres i 2023 kan maskinen jobbe elektrisk, mens transportetappene gjøres med forbrenningsmotoren. Den kompakte 50-tonneren kan dermed passe inn på «null-utslipps-anlegg», dersom ikke kontraktsreglene hindrer maskinene fra å ha forbrenningsmotor. Liebherrs ønske er å tilby en kran som yter like mye som en konvensjonell kran, men som har muligheten til å jobbe elektrisk.

- Denne er definitivt aktuell for Norge, og det er allerede solgt 5 maskiner for levering til Norge i 2023, forteller Thomas Bohlin, daglig leder i Ing. Hans P. Øen AS.

Mulighet for nullutslipp

Steg V-motoren yter 326 hestekrefter og kan kjøres på HVO. Når maskinen kommer frem til byggeplassen brukes enten forbrenningsmotoren, eller den elektriske. Åpenbare fordeler med el-drift er null utslipp og mindre støy. Oppdrag innendørs kan være et bruksområde.

 Samme ytelser

Det nye elektriske drivverket har en el-motor på 72 kilowatt koblet til den eksisterende hydraulikkpumpa og gir omtrent de samme ytelsene som den sekssylindrede dieselmotoren under krandrift. I forhold til den konvensjonelle LTC 1050-3-1 er det bare el-motoren, fordelings-gir og kontrollutstyret som er forskjellen. 

 125 ampere

Fra diesel-hydraulisk til elektro-hydraulisk trenger man en 125 amperes kurs, men den kan også jobbe med 63-ampere med redusert hastighet. Alternativt kan maskinen drives med en ekstern batteripakke. Oppsettet på den dieselelektriske mobilkranen har 36-meters teleskopisk bom og den kan leveres med RemoteDrive for fjernstyring samt høyde-justerbar førerhytte.

Kilde: Liebherr / Ing. Hans P. Øen AS

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tessta G-Trench:Testet el-graver på Toten
38 konkurser i bygg og anlegg siste to uker
Bohus på Heia: Her er Norges kuleste møbellager
Ljotebø Transport AS: 50 år med Volvo og veivedlikehold
Flisa bru: Kan ha samme feil som Tretten bru
SE VIDEO: 430 tonn gjennom Oslos gater
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.109