23948sdkhjf

Staticus Norge gjør Islands rekordbygg - fasadeareal på 30.000 kvadratmeter

Fasadeentreprenøren Staticus Norge AS signerte i går kontrakten om å levere fasaden til det nye nasjonale sykehuset i Reykjavik, Landspitali

SVÆRT PÅ ISLAND: Med et fasadeareal på 30.000 kvadratmeter blir Landspitali det største enkeltbygget på Island.

Med en kontrakstverdi på 47 millioner euro blir dette også det største prosjektet i Staticus sin historie. Byggherre og oppdragsgiver er Nýr Landspítali (NLSH) og det er Corpus 3 som har tegnet sykehuset.

Ifølge meldingen fra Staticus gjennomføres prosjektet uten totalentreprenør. Det har stilt krav til at alle involverte parter har gode samarbeidsevner.

– Anbudsprosessen startet allerede i 2019. Det siste året har vi vært gjennom flere kvalifiseringsrunder helt til vi til slutt sto igjen som vinneren av konkurransen, sier Ellen Tidemann, Sales Manager i Staticus Norge.

-  Det er et komplekst prosjekt hvor vi har måttet ta hensyn til klimatiske utfordringer, transportlogistikk og installasjon. På Island må det planlegges for ekstreme værforhold, jordskjelv, vulkanutbrudd, og at det er en øy.

Fasadelementene fra Staticus vil bli fraktet med skip og installasjonen vil pågå fra september 2023 og november 2024. Landspitali estimeres ferdigstilt i 2027.  

Opphav og kilder: Pressemelding fra Staticus Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11