23948sdkhjf

Trym fra Odda: - Første gangen var helt fantastisk og nesten uvirkelig

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det er viktig å ha det kjekt på jobben”

  • Sjåfør: Trym Eitrheim Rasmussen
  • Bosted: Odda i Hardanger
  • Kjører: Hovedsaklig Vestlandet, og ein del øst. Og maskinflytt for flishoggaravdelingen som har oppdrag over hele landet.
  • Bil: Scania R660 Boggibil med krokpåbygg (joab) og Norslep henger.
  • Transporterer: Alt innen avfall og containere.
  • Trym har kjørt tungbil i tre år med læretid, og jobber nå for Drammen-bedriften Lindum AS sin avdeling i Odda.
  • Instagram: @trymrasmussen

"Pappa var yrkessjåfør, og helt fra jeg var liten var jeg med han på jobb. Det er også mange andre i familien som har drevet med lastebiler og hatt egne transportfirma. Så jeg kan vel si at jeg fikk lastebilyrket inn med morsmelka.

Pappa kjørte i familiefirmaet når han var lika gammel som meg. Da gikk det i betongbil og litt annet. Han kjørte også for Hardanger Transport, og for Lindum hvor jeg jobber i dag. Det var den siste jobben han hadde før han døde av kreft.

Før han gikk bort fikk han i 2016 en Scania R580 Streamline som jeg var så heldig å få være med å hente da jeg var på utplassering hos Lindum. Den bilen hadde pappa et par år før han mistet lappen på grunn av sykdommen. 

Da jeg fikk lappen i november 2019 fikk jeg kjøre lokalt med en Mercedes Actross. Jeg husker godt at jeg ble sendt til Bergen med singelbil for å hente et lass med død fisk i container. Det var litt ekstra gøy, for jeg fikk parkere bilen på skolen den dagen. Jeg måtte nemlig ha noen skoletimer.

Etter at jeg hadde kjørt noen måneder i læretiden min i Lindum, fikk jeg beskjed om å hente den gamle R580-bilen til pappa. Den hadde vært på service og stod derfor på verksted. Da jeg så bilen synes jeg det var noe annerledes med den. Jeg oppdaget at navnet mitt "Trym Rasmussen" var skrevet på døra. Det glemmer jeg aldri, for det var veldig stort for meg at jeg fikk den bilen som fast bil. Rundt et år etter fikk jeg beskjed om at jeg skulle få ny bil, som er den Scania'en jeg har nå. Jeg fikk lov til å være med å bestemme hvordan den skulle se ut, og jeg er veldig fornøyd med resultatet.

I arbeidshverdagen min er det viktig å ha det kjekt på jobben, og møte hyggelige mennesker og kolleger. Jeg trives veldig godt å kjøre på Vestlandet, og over til Østlandet.

På fritiden liker jeg å finne på sprell med kompiser, og det blir aldri en kjedelig friperiode."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096