23948sdkhjf

Firedobler: Helthjem skal klare 15.000 pakker i timen

Den nye ny hovedterminalen til Helthjem i Vestby vil romme et sorteringsanlegg med kapasitet til å håndtere opptil 50 millioner pakker i året, med en maks hastighet på 250.000 pakker i døgnet og 15.000 pakker per peak-time.

Det nye sorteringsanlegget fra tyske Beumer Group blir hjertet i Helthjems nye hovedterminal og skal som minimum kunne håndtere en firedobling av dagens volum.

Med over 16 millioner pakkesendinger i året har Helthjem en markedsandel på omtrent 15 prosent er med det landets største privateide selskap innen distribusjon av netthandelspakker. Selskapet opplyser å allerede ha vokst ut av den 12.000 kvm store terminalen de tok i bruk i Vestby i fjor og flytter til neste år inn i en langt større i Vestby som vil samle flere Schibstedselskaper.

Les også: Beumer fikk bagasjekontrakt på OSL til 1,4 milliarder

Kapasitet på 250.000 pakker i døgnet

I den nye terminalen skal tyske Beumer Group installere et sorteringsanlegg som har kapasitet til å håndtere opptil 50 millioner pakker i året, med en maks hastighet på 250.000 pakker i døgnet og 15.000 pakker per peak-time.

Les også: Posten Norge: Nord-Europas største sorteringsmaskin

Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem Netthandel, forteller at rask levering er en av de viktigste grunnene til at stadig flere nettbutikker velger dem.

– Med det nye sorteringsanlegget sikrer vi at vi klarer å sortere lynhurtig og vi kan tilby levering til over 50 prosent av Norges befolkning innen 12 timer etter at pakkene er mottatt på terminalen vår i Vestby, sier han.

Opphav og kilder: Helthjem

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047