23948sdkhjf

Utekontroll: Er dette perfekt timing for en burnout?

Men nei, bildet viser sporene etter et tysk modulvogntog på vei INN i kontrollhallen.

SVINESUND: Det ble akkurat passe travelt for kontrollørene på Svinesund i går. Bildet vitner jo også om nydelig vær, og totalt rullet 516 tungbiler over kontrolleplassen.

Samtlige av disse 516 ble observert med tanke på bilbeltebruk, hvorav kun en enkelt sjåfør ble fersket uten (og ilagt gebyr for det).

Bilbelteutvikling!

Tungt-redaksjonen må jo bare poengtere at dersom dette nå er representativt for bilbeltebruk i lastebil - at 515 av 516 sjåfører bruker beltet - da har det vært en fantastisk utvikling i sektoren vår på kun få år.

Men, på Svinesund er de aller best på bremser.

Av de 516 bilene ble 109 biler hanket inn for nærmere kontroll. Det resulterte i hele 35 bruksforbud i går - noen av dem grunnet ganske grove feil på hjul, bremser, lastsikring mm.

Bremset hos spesialistene:

Bildemessig mest spektakulært var likevel det nevnte tyske modulvogntoget. På vei inn i kontrollhallen, vi anslår på 20 meters avstand, låste et hengerhjul seg. 

Videre kontroll avdekket da at bremseskiven hadde delt seg og kilt seg fast, med hjullåsing som resultat. Og det var ett av de 35 bruksforbudene.

Opphav og kilder: Statens vegvesen kontrollrapport

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11