23948sdkhjf

Bauma 2022: Kleemann med verdenspremierer, generasjonsskifter, nye motorer og elektrifisering

Kleemann viser frem ni mobile knusere og sikteverk under årets Bauma 2022, i tillegg til operativkonseptet Spective:

- Kleemann utvikler mye nå og de lytter veldig til markedet, forklarer Thomas Kræmer.

Kleemann-selgeren som startet hos Wirtgen i mai, gjør mer enn å hinte om helt nye produkter på el-drift og andre produktkategorier som kommer i årene fremover.

– Men jeg kan ikke si noe mer enn det nå, forklarer han hemmelighetsfullt. 

I Wirtgen Group vil Kleemann få en høyere prioritet enn det de har hatt allerede, det går også på service og oppfølging, i tillegg til markedsføring neste år, legger han til. Produsenten kommer til å få enda flere elektriske løsninger i årene fremover, pluss fokus på mer effektive motorer.

Generasjon EVO2

Kleemann-maskinene MR110 & MR130. MC110 & MCO90 har kommet til ”generasjon” EVO2 som blant annet innebærer en del nye utbedringer og funksjoner en forgjenger EVO. Kræmer forteller om deres mestselgende kjeftknuser MC110 EVO2 og ramser opp nyhetene som nyutviklet mater med to grader mer helling, forsterket konstruksjon av rammen, Spective brukersystem, nytt Witos telematikksystem, steg V-motor med direkte drift via væskekobling. Kraftoverføring for drift av hydraulik pumper til beltedrift og tilbehør via girboks og clutch.

Scania eller John Deere

Wirtgen Group, som nå har vært eid av Deere & Company siden 2017, har ikke lenger motorer fra Cat. De nyere maskinene av hele maskinparken blir levert med Scania eller John Deere motorer. Og da snakker vi om drivstoffreduksjon på opp mot 20-25% på visse applikasjoner og motorer.

Verdenspremiere på MR130(i)PRO

Ekstra oppmerksomhet på Bauma får nok verdenspremieren på nye den «nye» og svært populære slagknuseren Mobirex MR130(i)PRO. Dette familiemedlemmet blir å få nå i full elektrisk drift med ekstern kraftforsyning, noe som kan gi CO2-fri produksjon. Med en kraftig rotor og 250kW drift, vil denne gi en høy og stabil produksjon, ifølge Kleemann-folket.


Den nye slagknuseren Mobirex MR130(i)PRO. Foto: Wirtgen

- Denne full elektriske PRO maskinen er mye lik det vi kjenner igjen fra vår populære kjeftknuser MC120iPro, som også er en full elektrisk maskin med mulighet for det vi kjenner igjen som dual power, forteller Kræmer.

Nytt sikteverk

Kleemann Mobiscreen MSS 802(i)EVO er en helt ny maskin og utviklet og bygget av Kleemann selv og ikke av McCloskey som tidligere bygget blant annet MS15, som denne erstatter. Dermed produserer Kleemann alle sine maskiner selv. MSS 802 har fått John Deere-motor og den har mulighet for dual-power.

Opphav og kilder: Wirtgen Group / Wirtgen Norway

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078