23948sdkhjf

Lyst til å bli yrkessjåfør? Nå betaler Posten Bring og garanterer fast ansettelse

Sjåførkrisen er hard, både i Norge og internasjonalt. Postenkonsernet trenger årlig rundt 100 nye yrkessjåfører i de kommende årene - og tar grep.

TUNG UTDANNELSE - BETALT: Vi skal ikke gå inn på årsakene til sjåførmangel i denne saken, bare fastslå at Posten Bring nå tar kraftig grep.

Dagens melding er at Adecco og Posten Bring etablerer et samarbeid hvor de søker etter nye yrkessjåfører, betaler mesteparten av kostnaden for førerkortet og garanterer fast ansettelse.

40 stykker årlig

- Vi gjør nå en storoffensiv. Sammen med Adecco betaler vi to tredjedeler av kostnadene for førerkort på lastebil klasse C eller CE. Gjennom kampanjen håper vi å utdanne og sysselsette ca. 40 sjåfører årlig.

Kandidatene vil gå gjennom et skreddersydd opplæringsløp som er laget i samarbeid med trafikkskolen Learn. Dette kommer i tillegg til de vi henter inn gjennom ordinær rekruttering og en forsterket satsning på lærlinger, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef Posten Norge.

Posten Bring utfører post- og logistikktjenester over hele landet. Yrkessjåførene kjører både langtransport og kortere distribusjonsruter. 

Trengs 3000 i Norge

- Det trengs rundt 3000 (nye - red. anm) lastebilsjåfører hvert år de kommende årene.  Dette prosjektet er en av de viktigste satsningene i norsk arbeidsliv for å redusere ubalanse i kompetanser. Vi gjør det nå enklere å velge sjåføryrket ved å gjøre inngangsbilletten mer overkommelig, sier Torben Sneve som er konsernsjef i Adecco.

Posten Bring har i dag rundt 900 lastebiler og 2700 varebiler i Norge.

Kilde: Pressemeding fra Posten Norge

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tessta G-Trench:Testet el-graver på Toten
38 konkurser i bygg og anlegg siste to uker
Bohus på Heia: Her er Norges kuleste møbellager
Ljotebø Transport AS: 50 år med Volvo og veivedlikehold
Flisa bru: Kan ha samme feil som Tretten bru
SE VIDEO: 430 tonn gjennom Oslos gater
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.094