23948sdkhjf

Store overskuddmasser i Bærum: Skal utvikle digitalt system for gjenbruk og handel

I løpet av det neste tiåret skal 25 millioner kubikkmeter steinmasse tas ut i forbindelse med seks store infrastrukturprosjekter i Bærumsregionen.

MASSE MASSE: Målet er at mest mulig stein og jord fra anlegg- og byggeplasser skal brukes på nytt. Det skriver Bærum kommune i en pressemedling.

Derfor inngås nå et "Innovasjonspartnerskap" mellom Bærum kommune og Norconsult Informasjonssystemer, med Norsk Gjenvinning M3 og Pure Logic AS som underleverandører. Innovasjonspartnerskapet er også et samarbeid mellom Asker, Oslo og Bærum kommuner.

Partnerskapet skal utvikle et digitalt system for gjenbruk og handel med overskuddsmasser som stein og jord fra anleggs- og byggeplasser.

Det planlegges for at sentrale deler av systemet kan tas i bruk allerede våren 2023, mens hele systemet skal være klart sommeren 2024

Målsetting er smartere samarbeid mellom aktørene i bransjen og dermed mindre uttak av masser, med påfølgende mindre transport og reduserte utslipp fra bygge- og anleggsarbeid. 

Bakgrunn: Samferdselsutbygginger og andre bygge- og anleggsarbeider etterlater seg i dag store mengder overskudd av stein og andre masser, som i liten grad blir tatt i bruk senere.

De store infrastrukturprosjektene i Osloregionen vil kreve 2,5 millioner lastebillass og 141 millioner kilometer i samlet kjøredistanse. Blant disse kan Fornebubanen, ombygging av E16 og E18 nevnes. G

jennom prosjektet Bærum ressursbank har kommunen derfor igangsatt dette arbeidet for en bærekraftig håndtering av overskuddsmasser. Prosjektet er økonomisk støttet av Miljødirektoratet, Innovasjon Norge og Enova.

Opphav og kilder: Bærum kommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094