23948sdkhjf

Glass og fasade: Ryds Glas AB melder seg inn i Norge

Den svenske glassmesterkjeden Ryds Glas AB ser til Norge for å utvikle virksomheten. – Vi er inspirert av hvordan Glass og Fasadeforeningen tar grep, sier daglig leder Roger Persson.

FORENINGSLIV: Ryds Glas AB er en privat eiet landsdekkende glassmesterkjede som består av 60 avdelinger og har nær 600 ansatte.

Omsetningen for 2022 forventes å bli på nær 900 millioner svenske kroner. Hovedkontoret er lokalisert i Helsingborg, men avdelinger finner vi i fra Ystad i sør til Luleå i nord.

– Vi er godt kjent med Glass og Fasadeforeningen, som er aktive i samarbeidet med sine søsterorganisasjoner i Danmark, Sverige og Finland. Vi er spesielt begeistret for at foreningen tar grep om å sikre fagutdanningen i glassfaget, mener Roger Persson.

Ryds Glas AB feirer 75 år som glassmesterbedrift. Den strategiske veksten har gjennom årene i stor grad vært forankret i å ta vare på sine medarbeider og sikre rekrutteringen av arbeidskraft.

– Vi føler vi har noe å tilføre det faglige felleskapet i foreningen. Både innenfor personalpolitikk og rekrutteringsarbeid, vi kan vise frem gode digitale systemer og prosesser, men ikke minst vise hvordan vi skal nå våre bærekraftsmål.

Persson sier de ikke har tatt beslutning om hvordan, eller om, di skal gripe tak i muligheten for å etablerer virksomhet i Norge. Nå handler det om å bli kjent med og se potensial i et samarbeid med de ulike medlemsbedriftene i Norge.

- I tillegg til de nevnte sterke sidene til foreningen er det enda et interessant perspektiv. GF har klart å samkjøre tilbudene til aktører innen glass, aluminium, stål og lås og beslag med god faglig bredde. Dette er noe vi ønsker å lære mer om, sier Persson.

– I likhet med mange andre bransjer er konsolidering og kjededannelser et utviklingstrekk også innenfor våre virksomhetsområder, hvor for eksempel bilglass i mange år har vært synlige med denne strukturen. Vi ønsker Ryds Glass AB velkommen som medlem, sier Bjørn Glenn Hansen, direktør i Glass og Fasadeforeningen

Opphav og kilder: Pressemelding fra Glass og Fasadeforeningen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078