23948sdkhjf

Ned i minus 25: Verdens første AutoStore med tre temperatursoner

StrongPoint skal designe og installere verdens første AutoStore-løsning med temperatursone for frossenmat ned i minus 25 grader.

Løsningen er spesialutviklet for å håndtere matvarer i tre temperatursoner: sval, kjøl og frys.

Butikkteknologiselskapet StrongPoint ble etablert i 2015 ved en sammenslåing av syv selskaper i PSI Group og ved at PSI Systems skiftet navn til StrongPoint. Det har mer enn 35 års erfaring innen dagligvarebransjen, og leverer ende-til-ende netthandelsløsninger til mange ledende detaljister i Europa.

Automatiserer ordreplukk i alle tre temperatursoner

StrongPoint opplyser å være den eneste distribusjonspartneren til AutoStore som fokuserer på dagligvarer. Tidligere har AutoStore sine løsninger bare kunne håndtere to temperatursoner: kjøl (2 grader) og romtemperatur. De fleste detaljister har derfor plukket fryste varer manuelt etter at de har automatisert sine netthandelstjenester, et viktig produktsegment for detaljistene, skriver selskapet i en pressemelding.

– Dette er en stor dag for detaljister og storhusholdningsgrossister som vurderer å øke effektiviteten med automatisering. Nå kan de automatisere ordreplukk i alle tre temperatursoner, sier Jacob Tveraabak (bildet), CEO i StrongPoint.

Kan oppnå mye høyere effektivitet

StrongPoint skal nå designe og installere AutoStore-løsningen til den norske storhusholdningsgrossisten DLVRY, nærmere bestemt til Haugaland Storhusholdning i Sveio rett nord for Haugesund.

DLVRY ble etablert i fjor og er en sammenslåing av fem regionale aktører, som betjener lokale og regionale horeca-kunder i Norge.

– Håndtering av matvarer er så forskjellig fra alle andre detaljhandelssegmenter at for å være på den sikre siden inngikk vi et samarbeid med en aktør som virkelig forstod våre unike utfordringer, sier Jan Frode Johansen, medgründer og adm. direktør i DLVRY. – Vi er spesielt stolte over at vi er verdens første selskap som tar i bruk AutoStore sin nye funksjon for frosne varer. Ved å automatisere det som tidligere ikke har vært mulig kan vi oppnå mye høyere effektivitet, fortsetter Johansen.

I tillegg til det opplyser StrongPoint at brukeren også vil oppnå betydelige energibesparelser og det er forventet at installasjonen vil redusere energikostnadene med ca. 30 prosent.

Tett på arnestedet til AutoStore

Anlegget til Haugaland Storhusholdning i Sveio ligger bare få mil unna Nedre Vats – den lille bygda der Hatteland Gruppen i sin tid utviklet robotlagringssystemet og der AutoStore har sitt hovedkontor.

Driftsleder Thorstein Kirkeleit ved Haugaland Storhusholdning viser til at Haugalandet har en lang og stolt historie for å være ledende innen innovasjon i Norge og uttrykker stolthet at de blir først i regionen til å dra nytte av den nyeste og mest avanserte AutoStore-løsningen i verden.

– I tillegg til økt kundeservice og effektivitet vil det å kunne automatisere plukk av frossenmat bety bedre, tryggere og enklere arbeidsforhold for teamet vårt i Sveio, sier han.

Kirkeleit opplyser til tungt.no/logistikk at AutoStore-løsningen vil bestå av 14.500 kasser og han anslår at ca. en fjerdedel av disse vil bli brukt til frossenmat.

Opphav og kilder: StrongPoint, Haugaland Storhusholdning

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047