23948sdkhjf

Menzi Mucks nye M445X: Ja takk begge deler

Nytt design, elektroniske spaker, powerline og styring på bakhjula.

Ny klatregraver fra Menzi Muck sluppet på Bauma:

Allerede under Vei og Anlegg visste Truls Østerud godt hva det var han skulle prate om under Bauma, for plassert midt på standen står den flunka nye M445X.

Den kjente produsenten av klatregravere er ikke kjent for å forhaste seg med nye modeller, men her ser vi på et helt nytt design og elektroniske spaker.

– Men det viktigste for meg og kundene er kvaliteten, uansett, slår Truls Østerud fast.

Ja takk begge deler

Egentlig var det tenkt som en M3 uten styring på bakhjula, men denne har Powerline og styring på bakhjula.

- Ja takk begge deler, det er rett og slett en Ole Brum-maskin, smiler en fornøyd Østerud.

Menzi Muck Scandinavia AS har bestilt den første som kommer neste år en gang. 12-tonneren beskrives som en nedskalert M5, lik foran og bak. – Står chassi rett, så står hjula rett.

Stor skjerm og elektronisk styrt hydraulikk

Og selv om førerhytta er ganske lik, så er det noe helt nytt på innsiden. Nesten alle knappene er borte og erstattet med en stor berøringsskjerm. Og enda større nyhet er at styrespakene er blitt elektroniske. Det gir mulighet til å sette opp hydraulikken slik man ønsker, og styring av hjula ved å vri på spakene i stedet for å bruke rullene på spakene. Hytta har ellers fått bedre luftdyser og kraftigere klimakontroll.

3,6-liters Deutz-motoren yter 143 hk, hydraulikken er fra Bosch Rexroth. Maskinen har også fått bedre løftehøyde ved å flytte sylinderen til oversiden av bommen, noe som gir nesten 90 grader fra chassiet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078