23948sdkhjf

Nybiler til Hjellnes Transport: - Volvo FM er den riktige bilen til distribusjon

TUNG NYBIL: Stjørdal-bedriften Hjellnes Transport fikk i september to nye biler i flåten. En Volvo FM 460 6x2 skapbil med påbygg fra Bussbygg AS, og en Volvo FM 500 6x2 trekkvogn med City Semi fra Ekeri Norge AS.

- Dette er mest sannsynlig de siste bilene vi bestiller som går på diesel. Vi har fire biler med nullutslipp i bestilling, to med gass og to med el som blir levert første halvår 2023. Alle skal gå i distribusjon for Schenker, sier Ida Hjellnes.

Den største delen av oppdragene til Hjellnes Transport er stykkgods for Schenker i Trøndelag, i tillegg til distribusjon av dagligvare og transport for diverse grossister.

- De to nye bilene skal brukes til ulike transportoppdrag. FM 500 Citysemi skal gå i fast rute med stykkgods i Levanger for DB Schenker. FM 460 skapbil skal transportere kjøl og frys med dagligvare i Nord-Trøndelag, sier Hjellnes.

Bedriften bytter ut bilene etter fem år, og begge de nye skal erstatte eldre biler. Nå har de totalt 18 biler, hvor 14 er lastebiler og 4 er varebiler. 

- Har det vært lang leveringstid på disse?

- Disse bilene ble bestilt før det ble utfordringer med leveringstid. Bilene ble bestilt januar 2022, sier Hjellnes.

- Hva er grunnen til at dere valgte Volvo?

- Vi har verkstedet i umiddelbar nærhet, samt god erfaring med salgs- og serviceapparatet. Det er hovedgrunnen til at vi kjører Volvo, sier Hjellnes.

Hun legger til at de har forsøkt flere merker, men har kommet frem til at Volvo FM er den riktige bilen til distribusjonskjøring. Spesielt med tanke på VDS-styring (Volvo Dynamic Steering). I tillegg trekker hun frem innsteget og girboksen på bilene som et pluss.

- Hvordan har den økonomiske utviklingen til bedriften vært det siste året?

- Det har vært en positiv utvikling. Kostnadsøkningene på diesel kompenseres med energitillegg som justeres hver måned. De andre kostnadene forhandles ved årlige prisforhandlinger. Så langt ligger vi litt over 2022-budsjett ved utgangen av september, sier Hjellnes.

Opphav og kilder: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.141