23948sdkhjf

Storkontroll: 109 fisketransporter fikk bruksforbud

Sjåfør hadde fått melding fra sin arbeidsgiver om at Statens vegvesen skulle ha storkontroll, og ble oppfordret til å ha på tilstrekkelig kjøling.

TUNG KONTROLL: Sju av vogntogene fikk bruksforbud to ganger på samme tur, og ett vogntog fikk bruksforbud hele tre ganger på en og samme tur.

- Det er altfor dårlig, sier Kim Ruben Våge i Statens vegvesen.

Tungt.no mottar hver uke rapporter om vogntog som må stå på grunn av avrenning. For to år siden skrev tungt.no at en arbeidsgruppe bestående av Sjømatbedriftene, NLF og Statens Vegvesen jobbet helt konkret med både kortsiktige og langsiktige løsninger for å få begrenset og stoppet avrenning. Både sjømatnæringen og transportbedriftene skulle få krav og retningslinjer.

Det ser ikke ut til at det har hjulpet, så langt.

Men denne uken fikk oppdrettsnæringen selv delta på kontrollen, og fikk se omfanget av avrenningen. Om det vil føre til forbedringer gjenstår å se.

Var varslet om kontrollen

Under kontrollen denne uken ble det kontrollert fisketransport fra Malvik i Trøndelag helt ned til Jessheim i Viken. Statens vegvesen fikk dermed stoppet det meste av fisketransport disse dagene og kontrollert kjøretøyene opptil flere ganger under transporten.

Mange av kjøretøyene som ble stoppet hadde i følge Statens vegvesen unormalt høy kjøling på lasterommene sine. Alt fra - 26 grader til rundt - 10. Vanligvis står kjølingen på mellom 0 og -2 grader.

- Første dag i kontrollen fikk vi tilbakemelding fra en sjåfør om at han hadde fått melding fra sin arbeidsgiver om at Statens vegvesen skulle ha storkontroll med fokus på avrenning denne uken. Han ble derfor oppfordret til å ha på tilstrekkelig kjøling, sier Våge.

Han legger til at det er skuffende at de oppfordres til å ha på tilstrekkelig kjøling kun fordi de ble varslet om kontrollen.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125