23948sdkhjf

Vögele-utleggerne hopper opp to hakk

Vögele går rett på 5-serien etter 3-serien og får med seg flere nyvinninger.

Vögele er på plass med asfaltutleggerne i serie-5 som ble vist første gang på Bauma 2022:

Her har produsenten redesignet utleggerne og stappet inn en rekke smarte løsninger og duppeditter som virker litt sånn «hvorfor har ingen gjort dette før?»

Og for de som er oppdatert på de tyske utleggerne er det grunn å spørre seg hvor det ble av 4-serien.

– Her hoppet vi rett fra 3- til 5-serien forklarer Ole Morten Pettersen, salgsleder for Hamm og Vögele i Wirtgen Norway.

Årsaken er at 4 betyr ulykke i Japan og når vi tenker oss om så er det ikke ukjent å gjøre dette blant produsentene.


Vögele er på plass med serie-5. Foto: Vögele

Smart startpanel

De to modellene SUPER 1900-5(i) and SUPER 2100-5(i) med leggebredder fra 2,55 til 14 meter har sekssylindret steg V-motor på 187 kW ved 2000 0/min fra John Deere. Serie 5 har som nevnt fått flere duppeditter, og her er noen av dem: Integrerte lys i taket som erstatter lysballong, ny avtagbar screed-mann-konsoll med hurtigkobling, ny skjerm for føreren og et startpanel i stigtrinnet bak med navnet Paver Access Control (PAC). Sistnevnte gjør at du kan starte opp maskinen, aktivere maskinkontrollsystemet, sette på lysene og heise opp og låse hardtoppen, alt fra bakkenivå. Det inngår i det som kalles for «convenience package».


Integrerte lys i taket som erstatter lysballong. Foto: Fredrik Saugstad


Vögele har plassert et startpanel i stigtrinnet bak med navnet Paver Access Control (PAC). Foto: Fredrik Saugstad

Skal spare tid og penger

Serie 5 blir litt dyrere, men før du rekker å si et pip, kommer Wirtgens folk til å vise deg et nytt program, eller en kalkulator, som lar deg se oppsettet på maskinen, kostnader, livssyklus og hva du kan spare på å velge det. Det har de gjort fordi med Vögele-utleggerne i serie-5 skal du spare tid og kostnader selv om den i utgangspunktet er dyrere. Pettersen viser oss kjapt med et tenkt eksempel og programmet kommer frem til at i forhold til en utlegger i 3-serien, kommer en tilsvarende i 5-serien spare deg 25.690 euro i året.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.124