23948sdkhjf

AF Gruppen: Økt omsetning men synkende resultatmargin.

AF Gruppen forteller om høy vekst, varierende lønnsomhet og solid finansiell posisjon.

AF Gruppen leverer en vekst på 18 % for tredje kvartal (Q3) 2022. Omsetningen ble 7,537 milliarder og resultat før skatt ble 263 millioner kroner:

Synkende margin

AF Gruppen har til og med Q3 omsatt for 22,638 milliarder kroner (19,756 milliarder på samme tid i 2021). 7,737 milliarder av dette kom i Q3 alene, en klar økning fra Q3 i 2021 som var på 6,358 milliarder kroner.

Resultatmarginen var på 3,5 prosent i Q3 mot 5,4 prosent i Q3 2021.

For året så langt er resultatmarginen på 4 prosent (mot 4,8 prosent på samme tidspunkt i 2021). Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 39,716 milliarder (mot 40,391 milliarder i 2021).

- Vi har hatt et kvartal med varierende prestasjoner. Offshorevirksomheten har i 3. kvartal levert solid vekst og svært god lønnsomhet, og innen riving, miljø og energi har vi også svært gode resultater. For de svenske Betonmast-enhetene har vi nedjustert prosjektestimatene betydelig, så totalt sett leverer vi ikke på AF-nivå lønnsomhetsmessig, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

AF Gruppens egne utvalgte høydepunkter fra kvartalet:

  • Omsetningen i Anlegg er høy og resultatmarginen er god, til tross for høye energi- og råvarepriser. AF Anlegg har tre storprosjekter i produksjon, E6 Rentvannstunnel i Oslo, Bergtunnlar Lovö i Stockholm og E39 Kristiansand vest–Mandal øst. Målselv Maskin & Transport og Consolvo fortsetter å levere svært gode resultater.
  • Virksomhetsområdet Bygg har høyt aktivitetsnivå og stor variasjon i resultatene til enhetene. Lønnsomheten ble totalt sett ikke tilfredsstillende. Prisutviklingen for materialer påvirker lønnsomheten negativt. AF Bygg Oslo, Strøm Gundersen Vestfold og Haga & Berg utmerket seg med svært gode resultater i kvartalet.
  • Lønnsomheten i Betonmast er samlet sett ikke tilfredsstillende. Betonmast Romerike leverer et svært godt resultat i kvartalet. Enhetene Betonmast Oslo, Betonmast Trøndelag, Betonmast Asker og Bærum og Betonmast Østfold leverer gode resultater i kvartalet.
  • Virksomhetsområdet Eiendom har hatt lavt salg i kvartalet, og den reduserte etterspørselen etter sommeren følger av det vi opplever som et stemningsskifte i markedet. I alt ble det inngått salgskontrakter på 89 (158) boliger i kvartalet, hvorav AFs andel er 34 (77). Hittil i år er det inngått salgskontrakter på 210 (428) boliger, hvorav AFs andel er 88 (202). Prosjektet Rolvsrud Arena var det prosjektet som inngikk flest salgskontrakter i kvartalet. Det var syv boligprosjekter under produksjon ved utgangen av kvartalet. Totalt antall enheter i produksjon er 793, hvorav AFs andel er 369. Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 83 prosent.
  • Energi og Miljø leverer et svært godt resultat i 3. kvartal. AF Decom, som river og sorterer ulike materialer for gjenvinning, har fortsatt litt lav aktivitet, men leverer svært god lønnsomhet også i dette kvartalet. Enheten AF Energi hadde et svært godt resultat i 3. kvartal. Det er økt etterspørsel og gode markedsutsikter for deres energieffektive løsninger for bygg og industri.
  • Virksomhetsområdet Sverige leverte totalt sett et negativt resultat i kvartalet, påvirket av nedjusterte prosjektestimater i tidligere Betonmast Sverige. Det er gjennomført en gjennomgang av prosjektporteføljen til disse enhetene. Gjennomgangen har resultert i store nedjusteringer av resultatforventningen for enkelte prosjekt, i hovedsak knyttet til økte kostnader, både som følge av økte materialpriser og egne prestasjoner. Det er i kvartalet gjort organisatoriske endringer i tidligere Betonmast Sverige. Kanonaden og AF Härnösand Byggreturer fortsetter å levere svært gode resultater i kvartalet. HMB har god drift og leverer gode resultat i kvartalet.
  • Offshore hadde en omsetningsvekst på 84 % sammenlignet med 3. kvartal i fjor, og svært god lønnsomhet også dette kvartalet. Det har vært høy produksjon med god drift på miljøbasen i Vats og vellykket gjennomføring av offshorekampanje i kvartalet. AF Offshore Decom ble tildelt et stort fjernings- og gjenvinningsoppdrag for TotalEnergies EP Nederland i kvartalet.

Opphav og kilder: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11