23948sdkhjf

Nordic Roads redder Stålverket på Jørpeland med mantler og slitestål

Nordic Roads skal begynne med produksjon av mantler og annet slitestål til knuseverk i smelteverket på Jørpeland.

Det har vært mye fram og tilbake med Jørpeland Smelteverk etter at Stavanger Steel bestemte å legge ned driften tidligere i år. Men nå ser det ut til at det likevel blir aktivitet i de gamle lokalene til smelteverket. Det skriver avisa Strandbuen.

Slitestål

Nordic Roads har behov for smelteverket, formeriet og pusseriet på Jørpeland fordi selskapet skal starte opp med produksjon av mantler og annet slitestål til knuseverk.

Tar over smelteverket

Selskapet er kommet til enighet med eiendomshaver om benytte smelteverket til produksjon av mantler og annet slitestål som skal brukes til pukk- og grusindustiren. Det betyr at Nordic Road tar over smelteverket selv.

Jørpeland stålverk eller Stavanger Steel A/S (tidligere Stavanger Electro Staalverk A/S[1] og Scana Steel A/S) er et smelteverk og en produksjonsbedrift på Jørpeland i Rogaland. Verket er norges eneste produsent av spesialiserte stålkomponenter. Stålverk ble grunnlagt i 1910 og har vært en hjørnesteinsbedrift for byen. Kilde: Wikipedia

Nye arbeidsplasser

Satsingen betyr nye arbeidsplasser, trolig 10 stykker. Nordic Roads har allerede i dag 12 ansatte. Nordic Roads er allerede etablert på stålverksområdet.

– Vi starter opp så fort som mulig. Det er usikkert om det blir før eller etter årsskiftet, for vi må ansette nye folk og få tak i nye foringer til smelteovnene og mure de opp igjen. Det er bare småting som mangler men vi må få tak i det, sier styreleder Peder Egeland i Nordic Roads AS til Strandbuen.

Avisa skriver videre at Nordic Roads er en betydelig forhandler av slitegods til snøploger, tenner og sliitestål til skuffer og hjullastere i anlegg og slitestål til knuseverk og andre slitedeler til industrien.

Opphav og kilder: Strandbuen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125