23948sdkhjf

Ny Risøy bru vil koste 750 millioner

Ny bru over Smeasundet til Risøy er det største prosjektet i ny bypakke for Haugesund og fastlands-Karmøy.

Rogaland fylkeskommune har laget forslag til reguleringsplan for ny vei til Risøy. Planforslaget behandles av politikerne i Utvalg for plan og miljø i Haugesund kommune 24. november:

Prosjektet vil koste rundt 750 millioner kroner og planområdet omfatter en veistrekning på omtrent 1,3 km. Ny fylkesvei er planlagt med ett kjørefelt i hver retning og i hovedsak sykkelfelt og fortau på begge sider.

For å finansiere den nye brua, må en ny bompengefinansiert bypakke på plass. Ny bru over Smeasundet til Risøy er det største prosjektet i ny bypakke for Haugesund og fastlands-Karmøy.

– En viss andel av prosjektene i forslag til ny bypakke, må ha godkjent reguleringsplan før søknaden kan sendes til Stortinget om ny bypakke, sier Kalkvik.

Dersom politikerne vedtar å gå videre med planen, blir plandokumentene tilgjengelige for alle som vil sette seg inn i innholdet i forslaget. Da er det mulig å komme med innspill til planen i løpet av høringsfasen.

Rogaland fylkeskommune har laget planforslaget for ny bru til Risøy, i tett dialog med Haugesund kommune. Norconsult AS er rådgivende konsulent i prosjektet.

Underliggende bue

Den nye brua blir omtrent 250 meter lang, og er planlagt med en underliggende bue, som gir den en lik form som andre bybruer langs innseilingen til Haugesund. I planen er det foreslått at brua skal ha en seilingshøyde på 13 meter, det samme som Hasseløy bru er i dag.

Kilde: Rogaland fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tessta G-Trench:Testet el-graver på Toten
38 konkurser i bygg og anlegg siste to uker
Bohus på Heia: Her er Norges kuleste møbellager
Ljotebø Transport AS: 50 år med Volvo og veivedlikehold
Flisa bru: Kan ha samme feil som Tretten bru
SE VIDEO: 430 tonn gjennom Oslos gater
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.109