23948sdkhjf

Norge er blitt fullverdig medlem i CLECAT i Brussel

I tillegg til at Norge er blitt tatt opp som fullverdig medlem i CLECAT har også adm. direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport blitt valgt inn i styret i interesseorganisasjonen for europeiske transport- og logistikkselskaper.

Norge vil også representere et samlet Norden i styret, melder NHO Logistikk og Transport.

CLECAT – Comité de Liaison Européen des Commissionaires et Auxiliaires de Transport du Marché Commun (European Liaison Committee of Common Market Forwarders) – ble opprettet i 1958 og representerer mer enn 19.000 selskaper som sysselsetter over én million ansatte innen logistikk, spedisjon og tolltjenester.

NHO LT opplyser at interesseorganisasjonen sitter vegg i vegg med EU-kommisjonen og parlamentet i Brussel og jobber med et bredt spekter av saker for bransjen som blant annet nye lover og regler (mobilitetspakke), det grønne skiftet og digitalisering.

CLECAT har institutter for jernbane-, vei-, fly- og sjøtransport, i tillegg til toll- og avgift, supply chain og bærekraftig logistikk. Disse består av eksperter fra medlemsforeningene og næringspolitisk direktør Ole A. Hagen i NHO Logistikk og Transport sitter som deltaker i Rail Freight Institute.

Arne Kjensli vagt inn som styremedlem

Under CLECATs generalforsamling som ble avholdt i Brussel tidligere i uken ble Norge tatt opp som fullverdig medlem og adm. direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport ble valgt inn i styret. Etter avtale med de øvrige nordiske landene vil Norge også representere et samlet Norden inn i styret, skriver NHO Logistikk og Transport.

Foruten generalforsamlingen i CLECAT ble også Freight Forwarders Forum med Logistics for Europe avholdt i Brussel. Logistics for Europe er et pan-europeisk seminar i regi av CLECAT, European Shippers Council (ESC) og European Logistics Association (ELA).

Kilde: NHO Logistikk og Transport, CLECAT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ante fra Sauda: - Det er en bratt og lang læringskurve
Lia Hytte og Bygdeservice AS: - Det er dette som er anleggstraktor, mener Stig Løkken
11 måneder traktor-race i 2022: John Deere hårfint foran Valtra!
Utnyttelsesgrad 200 prosent! Havarikommisjonen er på sporet av Tretten bru
Stjålet: To fullastede Kingsrød-traller med last til millioner
Tessta G-Trench AS: Når arbeidet er som å legge fiber i smør
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.11