23948sdkhjf

Norge er blitt fullverdig medlem i CLECAT i Brussel

I tillegg til at Norge er blitt tatt opp som fullverdig medlem i CLECAT har også adm. direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport blitt valgt inn i styret i interesseorganisasjonen for europeiske transport- og logistikkselskaper.

Norge vil også representere et samlet Norden i styret, melder NHO Logistikk og Transport.

CLECAT – Comité de Liaison Européen des Commissionaires et Auxiliaires de Transport du Marché Commun (European Liaison Committee of Common Market Forwarders) – ble opprettet i 1958 og representerer mer enn 19.000 selskaper som sysselsetter over én million ansatte innen logistikk, spedisjon og tolltjenester.

NHO LT opplyser at interesseorganisasjonen sitter vegg i vegg med EU-kommisjonen og parlamentet i Brussel og jobber med et bredt spekter av saker for bransjen som blant annet nye lover og regler (mobilitetspakke), det grønne skiftet og digitalisering.

CLECAT har institutter for jernbane-, vei-, fly- og sjøtransport, i tillegg til toll- og avgift, supply chain og bærekraftig logistikk. Disse består av eksperter fra medlemsforeningene og næringspolitisk direktør Ole A. Hagen i NHO Logistikk og Transport sitter som deltaker i Rail Freight Institute.

Arne Kjensli vagt inn som styremedlem

Under CLECATs generalforsamling som ble avholdt i Brussel tidligere i uken ble Norge tatt opp som fullverdig medlem og adm. direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport ble valgt inn i styret. Etter avtale med de øvrige nordiske landene vil Norge også representere et samlet Norden inn i styret, skriver NHO Logistikk og Transport.

Foruten generalforsamlingen i CLECAT ble også Freight Forwarders Forum med Logistics for Europe avholdt i Brussel. Logistics for Europe er et pan-europeisk seminar i regi av CLECAT, European Shippers Council (ESC) og European Logistics Association (ELA).

Opphav og kilder: NHO Logistikk og Transport, CLECAT

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078