23948sdkhjf

For 500 elever: Peab bygger nye Eidet skule i Ålesund

Peab K. Nordang skrev i går avtale med Ålesund kommunale eigedom KF om å bygge Eidet skule på Vatneeidet for 176,5 millioner kroner.

SKOLEBYGG: Eidet skule på Vatneeidet skal stå ferdig sommeren 2025 og erstatter én ungdomsskole og to barneskoler i tidligere Haram kommune.

- Vi er tilfreds med å få en så stor kontrakt i disse tider. Det er betryggende for alle våre ansatte at vi går inn i 2023 med ei solid ordrebok, sier Kjetil Nordang, administrerende direktør i Peab K. Nordang.

Har bygget skoler på Vestlandet før

Selskapet har tidligere i år bygd ferdig to skoler, Vaksdal skule i Vaksdal og Sæbø skule og barnehage i Ørsta. Gjennom de siste 20 årene har Peab K. Nordang erfaring fra en lang rekke skoleprosjekter på Nordvestlandet.

– Det er lite som er morsommere enn å bygge skoler, sier Nordang, som nå er valgt som totalentreprenør i konkurranse med seks andre tilbydere.

Peabs egne tømrere og betongfagarbeidere skal stå for byggingen, og flere lærlinger vil bli tatt inn på prosjektet.

Tre skoler blir til en

Eidet skule blir en barne- og ungdomsskole med plass til ca. 500 elever. Den kommer til å erstatte tre eksisterende skoler, nemlig Vatne ungdomsskule, Vatne barneskule og Tennfjord skule. Det er korte avstander mellom de tre tettstedene Tennfjord, Eidsvik og Vatne.

Hanne Helgesen i Ålesund kommunale eigedom KF er prosjektansvarlig for Eidet skule, og skal i samarbeid med Ståle Ivar Hovden fra XPRO AS ha ansvar for prosjektledelsen.

De eksisterende skolene på Vatneeidet og den nærliggende Eidet kulturhall skal være i normal drift i hele byggeperioden. 

Dagens Vatne ungdomsskule ble bygd på 1970-tallet og er i én etasje. Den skal rives når den nye skolen står klar. Planleggingen av skoleprosjektet på Vatneeidet ble startet av daværende Haram kommune i 2019, men av ulike årsaker satt på vent i forbindelse med kommunesammenslåingen med Ålesund i 2020.

Den nye skolen skal stå ferdig til skolestart høsten 2025, mens ungdomsskolen planlegger å flytte inn allerede ved årsskiftet 2024-2025.

Eidet skule

  • Ny barne- og ungdomsskole med plass til ca 500 elever
  • Omfang: Nybygg på ca 6.900 kvadratmeter med tilhørende utearealer
  • Sted: Vatneeidet, Ålesund kommune (tidligere Haram)
  • Byggherre: Ålesund kommunale eigedom KF
  • Kontraktssum: Ca. 176,5 millioner kroner
  • Kontraktsform: Totalentreprise
  • Materialer: Betong og tre
  • Start på anleggsarbeidet: Påske 2023
  • Ferdigstillelse: Sommeren 2025

Opphav og kilder: Pressemelding fra Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08