23948sdkhjf

Tine-sjåfør fortviler: Vegvesenet sperret hengeren - nå beklager de hendelsen

TUNGT OG VANSKELIG: Omdømmet til Statens vegvesen blant yrkessjåførene har nok sett bedre dager. I går fikk sjåfør Svein Jansen oppleve at personellet ved Stormyra sambruksstasjon ved Narvik tok loven i egne hender.

Sjåfør Svein Jansen parkerte hengeren til Tine-bilen sin på plassen til Stormyra sambruksstasjon, for å hente melk på gården som ligger rett ved siden. Da han kom tilbake etter 16 minutter var hengeren sperret inn med en av bilene til Statens vegvesen.

Statens vegvesen beklager hendelsen

Tungt.no spør vegvesenet om det er slik man kan forvente at de ansatte i etaten skal håndtere slike saker. Det går jo virkelig på omdømme til Statens vegvesen. 

"Vi beklager hendelsen, og det er ikke slik vi skal operere", skriver seksjonssjef Helle Torill Sandvik i en e-post til tungt.no. Hun skriver videre:

"Vi skal ta opp saken internt. I tillegg kan mye løses i slike saker i forkant med dialog fra begge sider. Plassen er merket med parkering forbudt med bakgrunn i trafikksikkerheten og uønskede hendelser på plassen. Vi forventer at trafikanter forholder seg til det. Likevel, dette skal ikke være måten vi håndterer slike saker på, skriver Sandvik."

Fra en jurist har sjåfør Svein Jansen fått opplyst at skiltet som står på plassen, satt opp av vegvesenet, ikke er lovlig. Det de gjorde med å sette bilen foran hengeren er heller ikke lovlig.

- Det var ingen som ville komme ut

Sambruksstasjonen på Stormyra er bygget på deler av landbrukseiendommen som tidligere var eid av gården der Svein Jansen henter melk.

På telefon forteller Jansen til tungt.no om gårsdagens hendelse:

- Vi kommer ikke inn med henger på gården, for gårdsplassen er for liten til det. Derfor må vi sette fra oss hengeren, og det nærmeste stedet å gjøre det er på plassen til sambruksstasjonen, sier Jansen.

Han har kjørt melkebil for fullt siden 2013, og kjører for Bodø-bedriften Frank Steensen Transportforretning AS.

- Jeg kom inn på kontrollplassen litt før klokken åtte i går kveld. Da stod bilen til vegvesenet parkert ved bygget på kontrollplassen, og det er rundt 200 meter fra der jeg parkerte. Plassen er veldig stor, og det var ingen annen aktivitet der. Jeg kjørte ned til gården for å hente melk, og 16 minutter senere var jeg tilbake ved hengeren. Da var bilen til vegvesenet parkert foran hengeren min.

- Da kjørte jeg bort på vekta rett utenfor kontoret til vegvesenet, og stod der i fem minutter. Men ingen kom ut. Jeg kjørte tilbake til hengeren og parkerte der, varmet meg middag og kunne se at det var bevegelse inne på kontoret. Jeg tenkte at de snart ville komme ut til meg, men det gjorde de ikke.

- Jeg kjørte så bort til bygget og satte på mine åtte tusenmetere rett inn på kontoret, for de hadde ikke slått på lyset inne på kontoret selv. Det ble ganske lyst der inne, og jeg så at en av de som var inne i bygget sto bak en søyle. Men ingen kom ut.

- Jeg kjørte tilbake og parkerte ved hengeren, og etter enda 30 minutter fikk jeg tips fra en kollega om å løsne bremsene på hengeren og dra draget til side. Det var det plass til, og jeg fikk satt på hengeren på bilen og reist avgårde.

- Vi har forsøkt oss på dialog

Jansen forteller at det er fire sjåfører som kjører til denne gården for å hente melk, og det hentes melk der hver tredje dag - året rundt.

- Vi har spurt kontrollplassen om hvem som kan gi oss tillatelse til å parkere hengeren der 15-20 minutter hver tredje dag for å hente melken, men det er ingen der som kan gi oss noe svar på det. Også Tine har forsøkt å få et svar, men det virker ikke som det løser seg, sier Jansen.

Plassen til sambruksstasjonen er den desidert nærmeste plassen hvor Tine-sjåførene kan sette fra seg hengeren. Alternativene er langt unna.

- Kontrollplassen må jo være på 5.000 kvadrameter, og jeg satt hengeren ganske langt unna kontrollbygget. Jeg skjønner ikke at det skal være et problem, sier Jansen.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (7)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11