23948sdkhjf

Navnet på vekta: Så blir det helt Tamtron av norske ScaleIT

Det er snart halvannet år siden vi kunne melde at norske Scaleit AS ble kjøpt av en større finsk aktør. - Med dette oppkjøpet blir vi den største aktøren i Norden på vårt felt, sa den gang Mikko Keskinen, administrerende direktør i Tamtron.

TUNGE SPØRSMÅL: Har du noen gang fundert over hva Norge veier? Om noen skulle vite svaret, er det Scaleit AS på Skedsmokorset, med slagordet: "Vi veier Norge".

Skal hvem sa du? Mange vet det nok, men blant våre lesere på Tungt tenker jeg også de fleste har brukt Scaleit mer enn de selv er klar over. 

Bedriften er nemlig den eneste aktøren i det norske markedet som tilbyr omfattende veieløsninger for anlegg og konstruksjon, transport og logistikk, avfallshåndtering og prosessindustri. Intet mindre.

For halvannet å fikk de som sagt nye eiere i finske Tamtron Group, en betydelig internasjonal aktør.

Og nå blir også navnet helt Tamtron

- Kunnskapen som Tamtron Group gir underbygger vår posisjon som en sterk lokal partner for våre norske kunder. Derfor ønsker vi også at dette gjenspeiles i firmanavnet vårt, sier Steinar Olsen, administrerende direktør i nåværende Scaleit AS.

Som altså blir Tamtron AS fra 1. januar 2023.

ScaleIT AS ble etablert i 1971, har i dag 29 ansatte og omsatte i 2021 for 89 millioner kroner. Se også proff-grafikk nederst.

Finske Tamtron ble på sin side etablert i 1972, og er nå en internasjonal produsent av vekter og veieinformasjon og styringssystemer. Selskapet har virksomhet i Finland og ytterligere syv land, og  forhandlernettverk over hele verden. Antall ansatte er ca. 200 mennesker, fordelt på Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia og Polen.

Internasjonale "vekttambisjoner"

Mikko Keskinen er administrerende direktør i Tamtron Group og forklarer navneendringen med internasjonal vekststrategi.

- Navneendringen vil forsterke samholdet i Tamtron. Det hjelper også til å utnytte ekspertisen vi har innad i gruppen på en bredere måte. Vårt mål er å betjene kundene våre på best mulig måte, og det at vi alle er en Tamtron`er vil underbygge det, utdyper han.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Scaleit, Tungt.no, proff.no

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079