23948sdkhjf

Toyota: Utvikler brenselcelle-Hilux

De første prototypene skal produseres i løpet av 2023.

HYDROLUX: Nå starter utviklingen av Toyota Hilux med brenselceller.

Toyota Motor Manufacturing (UK) Ltd og samarbeidspartnere får støtte fra den britiske regjeringen gjennom en såkalt APC-ordning (Advanced Propulsion Centre) til utvikling av en nullutslippsbil.

Prosjektet tar sikte på å utvikle en prototype av Toyota Hilux drevet med brenselceller for hydrogen. Toyotas 2. generasjon brenselcelleteknologi vil bli brukt for å lage prototypen, står det i en pressemelding fra Toyota.

Transformert Hilux

Konsortiet som står bak konseptet, ledes av Toyota Motor Manufacturing (UK) Ltd. (TMUK) og får finansiert utviklingen av en Hilux drevet av brenselceller.

I samarbeid med velkvalifiserte partnere innen teknisk utvikling som er basert i Storbritannia, Ricardo, ETL, D2H og Thatcham Research, er målet for prosjektet å tilpasse Toyotas komponenter for brenselcelleteknologi av 2. generasjon (som er brukt i den nyeste Toyota Mirai) til å transformere en Hilux til en elektrisk bil med brenselceller.

Mens TMUK leder prosjektet, vil folk fra F&U-avdelingen i Toyota Motor Europe (TME) gi teknisk støtte slik at gruppene i Storbritannia kan bygge sin egen ekspertise og kunne utvikle neste generasjon hydrogenbaserte drivverk selvstendig.

Prototype i 2023

Rammene for finansieringen forutsetter at de første prototypene av den nye bilen produseres på TMUKs anlegg i Burnaston i løpet av 2023. Videre er målet å forberede en serieproduksjon i mindre skala etter at prototypene har vært gjennom tester og levert tilfredsstillende ytelser. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Toyota Norge

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063