23948sdkhjf

Solcelleboom hos Otto Olsen

Skal legge 4000 paneler på 19.000 kvadratmeter tak

CELLER OG SOL: Otto Olsen melder i dag at de investerer i over 4000 solcellepanel på taket av det nesten 19.000 kvadratmeter store handels- og produksjonsbygget på Berger. 

Solcellene vil angivelig årlig spare miljøet for CO2-utslipp tilsvarende omtrent 1.400.000 kWh. 

- Dette vil sikre oss mer forutsigbare strømkostnader til eget forbruk, men er også en miljøbesparelse av betydning, sier Otto Olsens daglige leder, Kjetil Høgbakken.

Bærekraftsansvarlig Anders Vieth Rør hos Solcellespesialisten AS mener prosjektet er et godt eksempel og oppfordrer selskaper med store næringseiendommer til det samme.

– For Otto Olsen vil solcellepanelene være utslippsfrie etter 0,5–1,5 år i produksjon, for deretter utelukkende å produsere fornybar energi i hele 30 år,  sier Vieth Rør.

I sommerhalvåret vil anlegget produsere mer enn bedriftens faktiske behov og bedriften vil først benytte sin egenproduserte solstrøm, for deretter å få økte inntekter av at overskuddsstrøm selges.

I vinterhalvåret vil behovet være større og strøm må kjøpes tilbake. Med året sett under ett vil Otto Olsen bli en nettoprodusent av strøm på 300 000-400 000 kWh.

Otto Olsen har et av Norges største utvalg av tekniske produkter til industrien og handelen i Norge. Bedriften holder til på Skedsmokorset utenfor Oslo og sysselsetter 120 ansatte. I 2021 genererte Otto Olsen en omsetning på over 425 millioner kroner.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Otto Olsen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062