23948sdkhjf

Ny tjeneste fra SVV: Reality-bilder fra norske døgnhvileplasser

Å finne parkeringsplass innen utløpet av kjøretiden er ofte et problem. Nye sanntidsbilder fra utvalgte døgnhvileplasser hjelper litt.

TUNG PARKERING PÅ WEBCAM: Med den nye bildetjenesten vil det bli lettere å planlegge hvor man kan stoppe, mener Statens vegvesen.

– Tilbakemeldinger fra sjåfører er at det ofte kan være fullt på en del døgnhvileplasser, særlig nært byene. Dette skaper utfordringer med tanke på planlegging og avvikling av hverdagen for sjåførene, sier Frode Kvam i Statens vegvesen.

I det som vel må være et understatement. Å finne en plass nær Oslo er ren lotto og forbeholdt synske, skal vi tolke tilbakemeldinger Tungt får fra sjåførstanden. 

Men litt bedre kan det nå bli (andre steder enn Oslo):

7 kamerahvileplasser i første omgang

– Med den nye tjenesten vil det bli lettere å planlegge hvor det kan være hensiktsmessig å stoppe, forklarer Kvam.

Han legger til at de om ikke lenge også kan gi indikasjoner på hvor travel døgnhvileplassen er på gitte tidspunkt i løpet av døgnet basert på historiske data.

Vegvesenet starter med disse syv plassene:

  • Bodø havn, Nordland
  • Fauske, Nordland
  • Storjord, Nordland
  • Dale, Vestland
  • Lillesand/Horisonten, Agder
  • Kongsvinger/Roverud, Innlandet
  • Gol, Viken

Lite rundt Oslo altså. Frode Kvam.opplyser at de har tenkt å legge til ytterligere 7 i løpet av 2023, uten å spesifisere hvor.

Engstelig for å bli observert? Ingen fare!?

Kameraene har et filter som gjøre det umulig å lese registreringsnummer og andre identifiserende detaljer. I tillegg er avstanden mellom kameraene og de parkerte kjøretøyene stor og kameraene har lav oppløsning.

Ifølge Statens vegvesen er NLF fornøyde med tiltaket.

Døgnhvileplassene vil du finne i vegvesenets mobilapp for Trafikkinformasjon og på Statens vegvesens nettsider www.vegvesen.no/trafikk

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113