23948sdkhjf

Mesta: Maursund- og Kågentunnelen nyoppusset og gjenåpnet

Torsdag 1. desember markerte Troms og Finnmark fylkeskommune åpning av Maursund- og Kågentunnelen langs fv. 866 i Skjervøy kommune:

Representanter fra Troms og Finnmark fylkeskommune, Skjervøy kommune og fra entreprenøren Mesta AS var til stede under markeringen. 

Maursundtunnelen er en 2122 meter lang undersjøisk tunnel på fv. 866 som går under Maursundet mellom Hamneidet på fastlandet og øya Kågen i Troms.

Rett ved Maursundtunellen ligger den 1730 meter lange Kågentunnelen som i sin tid erstattet en rasutsatt veistrekning. Oppstart på rehabilitering var i januar 2021.

Arbeidene ble gjennomført av Mesta AS.

Oppgradert i henhold til tunnelsikkerhetsforskriften

I Maursund- og Kågentunnelen er det gjennomført omfattende oppgraderinger i henhold til tunnelsikkerhetsforskriften. I begge tunneler er det nå på plass nødnett, SRO-anlegg, radio og tilknytning direkte til Vegtrafikksentralen (VTS). Videoovervåking er installert i hele Maursundtunnelen og ved bommene i Kågentunnelen. Tunnelene har fått ny belysning og sikkerhetsutrustning og mobiltelefondekning er reetablert.

Trafikksikkerheten for syklister er blitt forbedret ved installering av et skilt som varsler bilistene når syklister er på vei gjennom tunnelen.

Maursundtunnelen hadde store utfordringer med manglende høyde, innsig av vann og problemer med is. Tunnelen hadde dårlig standard i forhold til dagens forventninger. Gjennom oppgraderingene fikk tunellene totalt i overkant av 50.000 m2 ny vann- og frostsikring som hindrer vann å trenge inn. Drenssystemet- og overvannssystemene ble skiftet ut. Sprenging ble gjennomført for å oppnå en høyde på minimum 4,60 meter gjennom begge tunnelene. 

Det ble også etablert en ny pumpeledning. Det ble fjernet en eksisterende kuldeport i Kågen og to kuldeporter i Maursundtunnelen. Tunnelvegene er blitt malt, vegbanen er justert og det er lagt ny asfalt gjennom hele tunnelene.

Opphav og kilder: Troms og Finnmark fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094