23948sdkhjf

Agder-jobb forsinkes til januar: Fv.42 Blakstadheia-Blakstad tar lengre tid å sikre

De siste ukene har det pågått tung sikring i dette området, en strekning på rundt 100 meter.

TUNG SIKRING: Det blir ikke åpning av fv. 42 Blakstadheia-Blakstad bru før jul. Det har tatt tid å sikre det rasfarlige området, og derfor blir det åpning først i januar.

I følge Agder fylkeskommune jobbes det fortsatt med å sprenge og sikre området hvor det ble oppdaget en deformasjon i juli i sommer.

– De siste ukene har det pågått tung sikring i dette området, en strekning på rundt 100 meter. Det er montert stag og hengt opp steinsprangnett. Noen bergpartier er sikret med sprøytebetong, sier prosjektleder Siri Thorvaldsen Vevstad.

Små salver for å fjerne de nederste partiene

Neste uke starter entreprenøren E. Gauslå & Sønner AS opp med sprengning av de nederste 10-12 m (bunnpallen). Denne vil sprenges med små salver tilpasset bergkvaliteten. Dette reduserer risikoen for å skade gjenstående bergvegg. Bunnpallen vil også deles i to eller tre høyder. Når bunnpallen er tatt ut gjenstår det sikring i nedre del av skjæringen.

Entreprenøren har i de siste månedene jobbet med å gjøre ferdig så mye av gang- og sykkelveien som mulig mens kjøreveien fremdeles er stengt og værforholdene er bra. Det er nå lagt asfalt på deler av gang- og sykkelveien på en strekning på ca. 500 meter. Det er støpt skille mellom denne og bilvei i den søndre enden av prosjektet.

Ferdigstiller rundkjøring

Det er også gjort forberedende arbeider med betongfender mot vegskråning, asfaltering av området hvor raset gikk og fjerning av containere. Arbeidene med rundkjøring og dråpe ved Blakstadbura ferdigstilles i disse dager.

– Alt i alt så gjør dette at vi kan åpne for trafikk når arbeidene med å ta ned skjæringen ved deformasjonen er ferdig og tilstrekkelig sikret. I henhold til entreprenørens fremdriftsplan, blir det klart for åpning for trafikk i januar. Det blir annonsert i forkant av åpning for trafikk, sier Vevstad.

– Agder fylkeskommune beklager igjen ulempene trafikanter og naboer har hatt i forbindelse med anlegget. Vi ser frem til at trafikken igjen kan kjøre på fv. 42. Spesielt til at vi kan åpne for gående og syklende ned Blakstadkleiva. Det vil enda ta noe tid, da det må legges vann og kloakk for Froland kommune i gang og sykkelveien forbi deformasjonsområdet.

Opphav og kilder: Agder fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Ole Gunnar Tuft: Fremtiden er radiostyrt
Milliardjobb: Oppgradering av norsk forskningsstasjon i Antarktis
Penger å hente: «Alt» om Enova-støtte til anleggsbransjen
Eierskifte hos Sørum Transport AS
NCC har bygget to hoppbakker i Trondheim
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109