23948sdkhjf

Kjøper Kruse Smith Entreprenør: Backe blir en av Norges største

Kruse Smith har vært et familieeid selskap siden oppstart i 1935.

100 PROSENT: Backe Entreprenør har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Kruse Smith Entreprenør

Med kjøp av Kruse Smith Entreprenør vil Backe bli en av Norges aller største byggentreprenører, utvide sitt markedsområde og få mange nye dyktige medarbeidere, står det i en pressemelding.

7-8 milliarder i samlet omsetning

Backe vil med dette oppkjøpet nå en omsetning i størrelsesorden 7-8 milliarder, og en organisasjon på totalt 1330 ansatte.

Kruse Smith har vært et familieeid selskap siden oppstart i 1935. Familien har siden starten vært sterkt involvert i selskapet, både gjennom drift og i styrerommet. Bakgrunnen for salget, er at neste generasjons eiere har valgt å etablere egne karrierer utenfor entreprenørselskapet.

Kjøpesummen vil ikke bli offentliggjort

Kjøpet er betinget av at transaksjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene. Myndighetsgodkjenning og påfølgende gjennomføring av oppkjøpet forventes i første kvartal 2023. Kjøpesummen vil ikke bli offentliggjort.

Kruse Smith Entreprenør er en stor og anerkjent aktør med hovedsete i Kristiansand. Backes konsernsjef Eirik Gjelsvik, er fornøyd med avtalen og mener oppkjøpet vil komplementere og styrke Backe på viktige områder.

- Oppkjøpet vil tilføre Backe markedsområder som dekker hele det sørlige Norge. Kruse Smith Entreprenør har en sterk markedsposisjon på Sørlandet og i Rogaland. Backe har frem til nå ikke hatt virksomhet på Sørlandet, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik.

- Kruse Smith Entreprenør har også en meget sterk posisjon i Rogaland og sammen med vårt selskap i Rogaland vil dette gi oss en betydelig bedre posisjon til videre utvikling. Kruse Smith Entreprenør er, som Backe, et familieeid selskap med lange tradisjoner og med sammenfallende verdier.

Backe er et norsk familieeid entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap som utvikler og bygger yrkesbygg og boliger. Konsernet omsatte i 2021 for ca. 4,2 milliarder kroner og har nærmere 860 medarbeidere over hele landet.

Kruse Smith Entreprenør er en familieeid prosjektutvikler og byggentreprenør, med hovedvirksomhet i Sør- og Vest-Norge og hovedkontor i Kristiansand med en omsetning på ca. 3 milliarder og med 475 ansatte.

Opphav og kilder: Pressemeldiong fra Backe / Kruse Smith, proff.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094