23948sdkhjf

Rubble Master: Fra 33 til 50 prosent spart diesel

Rubble Master har produsert elektrifiserte sikteverk i over 35 år og nå er det enda mer aktuelt mener de selv.

Rubble Master (RM Group) har lansert RM Hybrid-system som kan spare opptil 25 prosent alene og 50 prosent i knusetog.

Den nyeste av de elektrifiserte maskinene ble vist under Bauma 2022. RM mener at mangel på råvarer og høye energipriser alene bør være gode argumenter for å resirkulere mer og gjerne gjøre det med strøm. Da prater vi om knusing- og sikting og gjerne at knuseren driver sikteverket slik at man kutter ut en dieselmotor. 

Fra 33 til 50 prosent kutt

Om en dieseldrevet mobilknuser driver en RM hybrid mobilsikt sparer kunden 33 prosent i forbruk, ifølge produsenten. Om man bruker en RM hybrid mobilknuser som igjen driver en RM hybrid sikt, kan man spare opptil 50 prosent. I tillegg kommer besparelsen ved å kun måtte fylle diesel og serve én motor.

-Vi har elektrifisert maskinene våre i flere tiår allerede og har kunnskapen, nå er tiden inne for å oppfylle kundenes behov med produksjonsklare løsninger. Lavest mulig forbruk og minst mulig karbonfotavtrykk er dagens bestilling for at kundene skal oppnå suksess, kommenterer Gerald Hanisch, grunnlegger og administrerende direktør i RM Group.

Sikteverket RM H50X Hybrid ble presentert på Bauma 2022 og er produsentens siste tilskudd i hybrid-serien. Den kan kjøres fullelektrisk og helt uten utslipp om man kobler den til strøm. Maskinen veier 23,9 tonn har matekasse på seks kubikkmeter, og selv om den kjøres med dieselmotoren skal du klare opp til 25 prosent lavere forbruk.

RM XSsmart

RM har også utviklet den digitale løsningen RM XSmart for å koble maskiner, maskinfører, eier og leverandør sammen. Det gir oversikt over alle maskiner med maskindata, alt fra fakturering og maskinhelse vises og er tilgjengelig som app på mobilen, nettbrett eller på web.

Opphav og kilder: Rubble Master

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094