23948sdkhjf

Tyrkisk og norsk trøbbel med kjøre- og hviletid likelig fordelt

Nattkontroller ved Jessheim denne uken.

LITE HVILE: Kontrollplassen ved E6 på Jessheim er godt plassert for å luke ut juksemakere som heller kjører enn sover burt vinternatti.

Denne uken har det vært nattevakt, og de grovere tilfellene av overtramp er altså noenlunde likt fordelt på norske og utenlandske lastebilaktører.

Rapporten fra kontrolleder Bjørn Uno Rogneby lyder omtrent slik:

  • Et vogntog fra Tyrkia stanset ikke for kontroll mandag. Vogntoget ble innhetet og tatt med tilbake til kontrollplass. Her ble det avdekket flere grove brudd på kjøre- og hviletider. Fører ble anmeldt og hentet av politiet.
  • Et norsk vogntog ble stanset på sidevei rundt kontrollplass. Her var fører i aktivt brudd på kjøre- og hviletid. Hengeren var dessuten begjært avregistrert for manglende omregistrering. Henger ble avskiltet. Fører ble pålagt hvile, og det ble anmeldelse av fører og firma.
  • Et vogntog fra Tyrkia (fra samme firma som det som ble stanset mandag) stanset heller ikke for kontroll tirsdag. Det ble innhentet og tilbake på kontrollplass ble det avdekket flere grove brudd på kjøre- og hviletider. Bilen manglet gyldig bombrikke for andre gang på kort tid. Fører anmeldt og hentet av politiet. Firma fikk 16.000 kroner i gebyr for manglende bombrikke. 
  • Et norsk vogntog ble kontrollert, og det ble avdekket grove brudd på kjøre- og hviletider som var forsøkt skjult ved kjøring uten sjåførkort i fartsskriver). Fører ble anmeldt og pålagt hvil.

Opphav og kilder: Kontrollrapport fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078