23948sdkhjf

Brann på Lena: - Trist at naboen mistet alt

Toten Glass & Aluminium er nærmeste nabo til bygget som brant ned til grunnen 2. juledag. Heldigvis ble ikke aluminiumsbedriften hardt rammet.

Trolig er noe småtteri gått tapt i brannen for Toten Glass & Aluminium.

Verre var det da for nabobedriften, som er eid av Selmer Utvikling. Her gikk hele bygget opp i flammer, og alt produksjonsutstyret gikk tapt.

- Det er trist å tenke på at Thor Selmer Hansen mistet alt i brannen, sier Øystein Amlien i Toten Glass & Aluminium til Oppland Arbeiderblad (OA).

Delte lunsjrom

De to bedriftene er tett knyttet til hverandre både praktisk og sosialt. Blant annet deler deler de lunsjrom.

Toten Glass & Aluminium hadde et utelager langs lagerbygget som ble tatt av flammene. Her oppbevarte bedriften diverse aluminiumsprofiler, og disse er nå tapt. Ellers var det lite som gikk tapt for bedriften.

Brannvegg hindret spredning

På Facebook skriver Toten Glass & Aluminium at Selmer Utvikling AS ligger vegg-i-vegg med deres produksjonslokale, og at det ble gjort en formidabel innsats fra brannvesenet forå hindre spredning til bedriftens lokaler. En brannvegg mellom bygningsdelene reddet spredning til Toten Glass & Aluminiums lokaler.

«Vi har vært på befaring, bortsett fra noe røyklukt og små mengder sot er ikke noe av vårt utstyr ødelagt. Derimot er ute-lageret med noe aluprofiler totalskadet, men dette er varer som kan skaffes igjen på kort tid. Vi regner med at vi er i drift etter nyttår som planlagt. Våre tanker går til eier og ansatte i Selmer Utvikling som har mistet alt produksjonsutstyr og varelager i brannen», heter det i en uttalelse fra Toten Glass & Aluminium på Facebook.

Full utrykning

Det var mandag 2. juledag at det var full utrykning til bedriftsområdet på Lena. Et industribygg var overtent da brannvesenet kom til stedet, og det ene bygget lot seg ikke redde.

Bil mulig årsak til brannen

Politiet har opplyst til OA at de har funnet ut at det var en bil på stedet da brannen brøt ut, og at denne er tilknyttet en av leietakerne på området. Amlien sier at de ikke hadde noen på jobb på det tidspunktet. Han priser seg lykkelig over at ikke brannen gikk mer utover hans bedrift enn det som var tilfellet.

Opphav og kilder: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078