23948sdkhjf

Veidekke skal bygge skole for over 600 millioner kroner i Trondheim

Kontrakten er nå signert for Cissi Klein videregående skole på Falkenberg i Trondheim, og som dessuten skal bli et nullutslippsbygg.

640 MILLIONER KRONER: Trøndelag fylkeskommune har satt mål til bærekraft og fleksibilitet som medfører mange nye innovative løsninger for skolen.

Det er gjennomføringskontrakten som nå er signert med Veidekke, og nå på nyåret starter altså byggingen av nye Cissi Klein videregående skole på Falkenberg.

Kontrakten er verdt 640 millioner kroner og gikk inn i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2022.  Cissi Klein (1929–1943) var ei norsk jødisk jente som hvert år minnes i hjembyen Trondheim som et av ofrene for holocaust.

Bygges for 700 elever, men kan oppjusteres til 900 elever

Den nye skolen bygges for 700 elever og skal tilby utdanningsprogram som realfag, musikk, dans og drama, helse- og omsorg, teknologi- og industrifag samt studiespesialisering.

Bygget får en fullskala flerbrukshall, et stort auditorium, sykkelkjeller og uteareal på både bakke og tak. Kapasiteten kan med få justeringer økes til 900 elever, og byggets planløsning og funksjon skal enkelt kunne endres takket være en fleksibel ombrukbar bygningskropp.

- Sammen med HUS arkitekter vant vi samspillskontrakten i 2021. Etter en lang samspillsfase er reguleringsplanen godkjent, og vi ser nå fram til å starte byggingen, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag.

Tar i bruk 100 år gammel teglsten og lavkarbon ekstrem betong

Foruten endringsdyktighet er CO2-reduksjon et vesentlig premiss for prosjektet. Målet er at utslippene skal utgjøre maks 45 prosent av et referansebygg.

For å nå dette, skal det blant annet benyttes lavkarbon ekstrem betong, også i plattendekkene. Et annet tiltak for å redusere utslippene er ombruk av materialer, og til fasaden er det hentet 100 år gammel teglsten fra margarinfabrikken på Buran. 

- Vi har høye klimaambisjoner for våre byggeprosjekter. Sammen med Veidekke har vi i utviklet et bygg designet for fremtidig ombruk, med betydelig bruk av eksisterende byggematerialer og ikke minst et energieffektivt bygg som produserer like mye energi som det forbruker, sier bygge- og eiendomssjef Rune Venås i Trøndelag Fylkeskommune.

Forberedende arbeid er gjennomført på tomta i fjor høst, mens selve byggearbeidene starter opp i nå i januar.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Veidekke ASA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096