23948sdkhjf

Konkurs: Hadde mer enn 38 mill i omsetning i 2021 – nå har selskapet meldt oppbud

Styreleder Håvard Sigvaldsen forteller til avisa Nordlys at styret i HC Construction AS har vedtatt å melde oppbud.

STORE TAP: I hovedsak er årsaken til oppbudet at selskapet under pandemien har hatt store utfordringer med å gjennomføre normal drift.

Selskapet benytter utenlandske arbeidere som på grunn av stengte grenser ikke har kommet seg til Tromsø, og dette har i perioder medført mangel på arbeidskraft, skriver Håvard Sigvaldsen i en e-post til avisa Nordlys.

Driften ble stanset i midten av november og 2. januar ble oppbudsbegjæringen meldt til tingretten.

HC Construction har hatt kraftig økning driftsinntekter fra 2019 til 2021, på det meste over 38 millioner kroner, i følge Proff.no. Tross god omsetning gikk likevel driftsresultatet i null fra 2019 til 2020. Etter det gikk det raskt nedover før oppbudsbegjæringen kom.

- Selskapet har i 2021 og 2022 også måttet ta store tap på underentreprenører som dels har utført dårlig arbeid og dels gått konkurs og på den måten påført selskapet store kostnader, skriver Sigvaldsen til avisa Nord24.

Videre forteller han at prisen på byggemateriell har vært en medvirkende årsak.

I følge en tidligere uttalelse fra Sigvaldsen til avisa Nord24 skal selskapet HC Property AS overta ferdigstillelsen av to eneboliger i Tromsø. Opphøret av HC Construction skal ikke få konsekvenser for søsterselskapet HC Property.

Opphav og kilder: Nord24, Nordlys og Proff.no

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094