23948sdkhjf

Per fra Skien: - Kjæresten har for øvrig ikke vært med på jobbtur siden

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det som er viktig for meg i hverdagen er å levere en godt utført jobb”

  • Sjåfør: Per Jore
  • Bosted: Skien
  • Kjører: For det meste lokalt, men av og til langturer i inn og utland. 
  • Bil: Volvo FH 540 2021-modell fireakslet kransemi med litt anderledes akselkombo; den bakeste akselen er flyttet for å få den som singelaksel og ti tonn. En veldig allsidig bil i følge sjåføren. Har også ett løst plan, slik at den kan gå som planbil. Kranen er en Effer 685 med rekkevidde på 34,6 meter.
  • Transporterer: De daglige arbeidsoppgavene består stort sett av kraning på oppdrag fra kunder, arbeid for industrien i Grenland, transport av båter og alt annet som kan fraktes. Ingen jobb for liten, ingen jobb for stor.
  • Per har kjørt lastebil i 12 år nå, og jobber for Kranringen AS.
  • Instagram: @kranjore

Kjæresten min skulle være med og hadde nok en litt annen oppfatning av hvordan denne turen skulle bli.

"Ønsket om å bli yrkessjåfør kommer fra barndommen, da både min far og mine to brødre kjører lastebil. Detigger litt i familien - jeg har vokst opp i denne kulturen. Jeg har vært mye med min far og mine brødre på tur i lastebilen i inn og utland i barndommen, og allerede da syntes jeg yrket virket interessant og variert. Man får opplevd mye, sett nye plasser og møtt mange mennesker. Jeg møter stadig på utfordringer, noe jeg liker godt.

Den første gangen jeg var alene på oppdrag var både rart og skummelt, men veldig gøy. Det opplevdes utrolig spennende å ha ansvar for et så stort kjøretøy. 

Jeg har en historie fra 2017 da jeg skulle kjøre slam til Sauda på en varm sommerdag. Kjæresten min skulle være med og hadde nok en litt annen oppfatning av hvordan denne turen skulle bli. For ordens skyld kan jeg nevne at hun på ingen måte er vokst opp i lastebilkulturen og hadde aldri sittet i en lastebil før vi møttes.

I Seljord stoppet vi for å vaske bilen, da jeg gjerne ville ta noen fine bilder av den på Haukelifjellet. Effektiv som jeg er ba jeg henne gå bort å kjøpe noe mat imens. Da jeg var ferdig å vaske bilen hadde hun enda ikke kommet tilbake. Jeg ringer henne opp og får beskjed om at hun har satt seg på kroa og bestilt middag. Jeg får raskt sagt i fra om at det har man overhodet ikke tid til når man er på jobbtur, og det jeg mente med å kjøpe mat var heller en pose boller på Shell.

Resten av turen gikk med en noe mindre blid kjæreste, som hadde hatt en forventing om at vi skulle på kosetur. Hun har for øvrig ikke vært med på jobbtur siden.

Det som er viktig for meg i hverdagen er å levere en godt utført jobb. Yrkesstolthet er sentralt for meg, og jeg tilstreber alltid å levere et godt produkt, både med tanke på sikkerhet, kvalitet og god utførelse av jobben. Jeg strekker meg langt for å få til dette. 
Jeg er også glad i en utfordring, så en tur til Vestlandet eller nordover i landet på vinterstid på utfordrende føre er jeg glad i.

Jobben min er også min hobby. Jeg bruker mye tid på vask og vedlikehold av bilen - liker at bilen ser bra ut og er ren. Holder meg også oppdatert på hva som skjer i lastebilmiljøet rundt om i landet."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187