23948sdkhjf

Nordic Crane med ny Volvo FH500: - Vi ser at det ikke er behov for større motor

NYBIL: Nordic Crane AS har en maskinpark i Norge som det står respekt av. 49 kranbiler, 25 trekkbiler og 100 mobilkraner. Et av de nyeste tilskuddene er en Volvo FH 500 HP 8x2 kranbil som skal stasjoneres på avdelingen i Drammen.

Bilen er utstyrt med en HMF 9520 kran på 95 tonnmeter, og påbygg og kran er levert av Hengsrød AS. Bilen skal brukes til transport og montasje mot kunder i regionen rundt Drammen.

Nordic Crane skifter ut eldre biler hvert år og prøver å holde en lav gjennomsnittsalder på kranbiler. Chassi og kran på nybilen ble bestilt i november 2021, og skulle egentlig vært levert august 2022.

- Hva skal denne bilen brukes til?

- Kundene er innen bygg- og industri hvor det er kombinasjon av både løft og transport.
Denne kranbilene har mye spesialutstyr som grabb, samt båtstøtter til å transportere større båter, sier Eirik Kynningsrud, daglig leder i Nordic Crane.

- Hvorfor ble valget en Volvo?

- Nordic Crane benytter seg av flere chassileverandører, men denne gangen ble det valgt Volvo. Valget gikk på leveringstid og pris, og vi har gode erfaringer med Volvo fra tidligere bestillinger, sier Kynningsrud.

- Hva er grunnen til at dere valgte en FH500?

- Tidligere ble det valgt størrelse som FH540, men med mye småkjøring på Østlandet og at kranbilen står mye på montering, ser vi at det ikke er behov for større motor.

- Hva var spesielt viktig ved kjøp av denne bilen?

- Det første jeg vil nevne er riktig størrelse på kran for å imøtekomme behovet fra våre kunder. Det andre er at den er utstyrt med løsninger som kan benyttes til alle de utfordringer vi har. Kvalitet er naturligvis også viktig, sier Kynningsrud.

Bilene til Nordic Crane har stort sett faste sjåfører, men det blir gitt dokumentert opplæring til flere sjåfører i tilfelle sykdom, ferie og skiftkjøring. Sjåfør på nybilen er Robert Askjer, og han har disse opplevelsene av bilen så langt.

- Jeg har bare hatt bilen i et par dager, men så langt er jeg veldig fornøyd. For å si noe mer om selve kranen så må jeg nok bruke den litt mer før jeg kan si noe om den, sier Askjer.

25 prosent omsetningsøkning

Nordic Crane har som nevnt en stor maskinpark, og de følger også et stort antall ansatte. Bedriften har 220 ansatte og av disse er det nær 80 sjåfører og 100 mobilkranførere. De har avdelinger i Oslo, Fredrikstad, Drammen, Skien, Haugesund, Trondheim, Lillehammer og Hønefoss. I tillegg er det søsterselskap i både Sverige og Danmark.

Nordic Crane AS

Tidligere kjent som Kynningsrud Nordic Crane. I 2021 ble det kun Nordic Crane, men selskapet er fortsatt en del av Kynningsrud-konsernet.

- Hvordan kompenserer dere for økte utgifter på blant annet drivstoff?

- Ved stor etterspørsel så går selvfølgelig markedsprisene opp. Når det gjelder økte kostnader på drivstoff har alle våre kunder måtte betale et drivstofftillegg, forteller Kynningsrud.

- Har dere nok sjåfører?

- Vi har i dag en stabil og god arbeidsstokk, og vi er en attraktiv bedrift med gode lønnsbetingelser og et veldig godt arbeidsmiljø.

- Hvordan har den økonomiske utviklingen til bedriften vært det siste året?

- Vi har 25 prosent omsetningsøkning i forhold til 2021, og tilfredsstillende resultater, mener Kynningsrud.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125