23948sdkhjf

Oslobygg og Betonmast: Skolekontrakt til 500 millioner kroner

Det blir både bærekraftig og teknisk interessant når Edvard Munch VGS skal bygges ut og utvides inn i Kunstindustrimuseet.

STORKONTRAKT PÅ 500 MILLIONER: Betonmast Oslo har signert kontrakt med Oslobygg KF om utvidelse av Edvard Munch videregående skole (VGS) i Oslo. Kontrakten skal gjennomføres som en samspillsentreprise i to faser, der endelig kontraktssum forventes å ha en verdi på ca 500 millioner kroner.

Dette står i en artikkel på betonmast.no

Prosjektet omfatter utvidelse av Edvard Munch VGS inn i arealene til det tidligere Kunstindustrimuseet. Tiltaket består av rehabilitering og ombygging av i alt 11.600 kvadratmeter, hvorav 6.600 kvadratmeter i Kunstindustrimuseet – et fredet bygg fra 1903. Mye av rehabiliteringen dreier seg om tilbakeføring og rekonstruksjon av det originale bygget.

1230 elever

Den utvidede skolen dimensjoneres for 1.230 elever. I eksisterende Edvard Munch VGS berøres ca. 4.000 kvadratmeter. Av disse skal ca. 2.000 kvadratmeter ombygges, mens resterende i hovedsak er knyttet til endringer som følge av at rom har fått nye funksjoner på grunn av interne rokeringer i byggene.

– Å slå sammen det gamle Kunstindustrimuseet med en skole i drift er teknisk veldig utfordrende og spennende, sier Stine Aa. Pedersen, daglig leder i Betonmast Oslo.

– Mye av rehabiliteringen dreier seg om tilbakeføring og rekonstruksjon av det originale, slik det var da bygget sto ferdig i 1903. Det krever at utførende har god kunnskap om antikvarisk rehabilitering og rekonstruksjon, og samtidig skal bygget tilrettelegges og fungere best mulig for fremtidige brukere og generasjoner, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg.

Rehabilitering etter originalt utseende

Det skal benyttes originale mur- og malingstyper, samt teknikker slik det ble gjort ved rehabiliteringen av Edvard Munch skole. Alle vinduene skal rehabiliteres. Det kreves kunnskap om blant annet stukkmarmor og terrasso. Museet inneholder i tillegg dekorasjoner, fresker og brystninger som skal rehabiliteres og rekonstrueres.

Kontrakten skal gjennomføres som en samspillsentreprise i to faser, henholdsvis planlegging (fase 1) og gjennomføring (fase 2), der andre fase er opsjon.

Byggestart er estimert til sommeren 2023 med ferdigstillelse i andre kvartal 2026.

Opphav og kilder: artikkel på betonmast.no

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219