23948sdkhjf

Mestergruppen kutter 100 stillinger

Mestergruppen reduserer med 100 årsverk. Det tilsvarer rundt åtte prosent av de ansatte i konsernet.

MARKEDET FALLER KRAFTIG: - Det er snakk om både nedbemanning og permitteringer, men mesteparten av det er nedbemanning, sier konsernsjef Mikkel Sandvik til E24.

Videre forteller Sandvik til E24 at årsaken blant annet er mindre bygging og høyere strømpriser når det kuttes jobber. Noen av jobbkuttene er allerede gjort i 2022, mens resten kommer i år.

I 2011 ble Mestergruppen kjøpt av Ferd AS, et familieeid norsk investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer. Mestergruppen har Ferd AS som sin største eier, men også medlemmer av de ulike kjedene utgjør en betydelig del av konsernets aksjonærer, står det på Mestergruppen.

Omsetning på 18 milliarder kroner

Gjennom de 300 medlemsbedriftene i huskjedene Mesterhus, Systemhus, Norbohus og Blink Hus er Mestergruppen en stor boligprodusent. 

Mestergruppen har også hyttemerkene Saltdalshytta og Røroshytta og kjedene Kulør, Fargerike, Bademiljø og Comfort. 

Omsetning til konsernet ligger på rundt 18 milliarder kroner, ifølge Mestergruppen.

E24 skriver at jobbkuttene kommer på hytteproduksjon og byggevarehandel, men også innen husbygging selv om de der ikke er ansatt direkte i konsernet.

Skal halvere investeringer i 2023

Konsernet skal i 2023 halvere investeringene sammenlignet med 2022 og det vil kuttes ned på blant annet markedsføring, konsulentbruk og prosjekter, i følge E24.

E24 skriver også at mindre boligbygging er blant hovedårsakene til at ansatte nå mister jobben.

– Høyere renter, økte priser på strøm og råvarer, samtidig som forbrukertilliten er lav gjør at det blir kraftigere tiltak enn det ellers kunne vært. Bare strømregningene utgjør flere titalls millioner kroner. Økningen på arbeidsgiveravgiften treffer også oss negativt, sier Sandvik til E24.

Videre sier Sandvik til E24 at han ikke tror på retur på kort eller mellomlang sikt og velger derfor oppsigelser i stedet for permitteringer.

Opphav og kilder: Artikkel på E24

KLIKK for alle artikler i Oppsigelser og permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078