23948sdkhjf

Bodø: Konkurranse om kontrakt verdt 2,2 milliarder kroner

Nye Bodø lufthavn kunngjør at det skal anskaffes en totalentreprenør for en av de største entreprisene i prosjektet.

AVINOR, FORSVARET OG BODØ KOMMUNE: Det skal skaffes totalentreprenør og bygges ny lufthavn. Den skal etter planen skal stå ferdig i løpet av 2029.

Kostnadsrammen er på 7,2 milliarder, hvor Avinor bidrar med 2,6 milliarder, mens resten skal finansieres av staten og lokale midler.  

I forbindelse med byggingen av den nye lufthavnen, skal det anskaffes en totalentreprenør for entreprise E2 Flyside-Anlegg. 

En av de største entreprisene i prosjektet

- Dette er en av de største entreprisene i prosjektet, som vi vet det er stor interesse rundt hos de store anleggsentreprenørene, sier prosjektdirektør Paul Torgersen i Avinor.  

Arbeidene omfatter bygging av rullebane, taksebaner, flyoppstillingsplasser og annen utvendig infrastruktur, herunder riving, sprenging, fylling i sjø, planering, infrastruktur, asfalt, banelys, flysikring og landside. 

- Kontrakten inneholder stort sett alle typer anleggsarbeider med unntak av tunnel. Måten vi organiserer prosjektet på er med tett integrasjon mellom entreprenør, prosjekteringsgruppe og byggherre. Dette vil gjøre det spennende å være med på, samt redusere risiko for partene, sier Torgersen.  

Frist i mars

Kontrakten har en verdi på 2,2 milliarder. Formålet med anskaffelsen er å inngå en totalentreprise med samspill i to faser; en prosjektutviklingsfase og en gjennomføringsfase.

Frist for søknad om prekvalifisering er 6. februar, mens tilbudsfristen er 20. mars. Meddelelse om tildeling kommer etter planen 23. juni i år.  

Ansvar for 43 statlig eide lufthavner

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn. Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Avinor

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
120 tonn med stål skal bære T-banen
Ole Gunnar Tuft: Fremtiden er radiostyrt
Milliardjobb: Oppgradering av norsk forskningsstasjon i Antarktis
Penger å hente: «Alt» om Enova-støtte til anleggsbransjen
Eierskifte hos Sørum Transport AS
NCC har bygget to hoppbakker i Trondheim
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094