23948sdkhjf

NCC har fått kontrakt på 330 millioner kroner og bygger Hokksund renseanlegg for Øvre Eiker kommune

På oppdrag for Øvre Eiker kommune starter NCC i januar opp arbeidet med å bygge Hokksund renseanlegg. Det nye renseanlegget skal etter planen ferdigstilles 1. kvartal 2025. 

FORDOBLET RENSEKAPASITET: Nye Hokksund renseanlegget blir et moderne anlegg og får etter ferdigstillelse fordoblet sin rensekapasitet. 

Det er planlagt plass-støpte lukkede tanker og bassenger, med tilhørende punktavsug og luktreduksjonsanlegg, som vil sikre et godt inneklima i bygningen. 

NCC, kommunen og øvrige samarbeidspartnere har helt siden sist vinter jobbet i samspill for å utvikle og optimalisere prosjektplanen for renseanlegget.

Kontrakten med Øvre Eiker kommune ble signert 9. januar 2023. 

- Samspillsfasen har resultert i et prosjektforslag som vil møte kommunens behov for fremtiden. Renseanlegg er komplekse konstruksjoner, som krever solid kompetanse og erfaring, sier avdelingsleder NCC Building Viken Vest Bjørn Kristian Hole.

- Dette er et viktig anlegg for å kunne ha den befolkningsutviklingen vi ønsker i kommunen, sier Kim Karlsen, tjenesteleder for Vann og avløp i Øvre Eiker kommune.

Prosjektet på ca 330 millioner kroner ordreregistres i 1. kvartal 2023 i forretningsområdet NCC Building Nordics. 

Prosjektet skal gjennomføres som en fossilfri byggeplass. Det skal installeres varmepumpe som gjenvinner varme fra renset avløpsvann, samt solcellepaneler på tak og fasade.

Denne oppgradering av renseanlegget kommer til å gi positive effekter for Drammenselven og en renere Oslofjord.

Opphav og kilder: Pressemelding fra NCC

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125